Fly Project atacă Rusia!

ora 16:50 Aterizăm la Moscova pe aeroportul Domodedovo. A treia oară în ultimele 30 zile. De data asta însa nu schimbăm avionul ci rămânem în capitala Rusiei pentru mai puţin de 24 de ore în

ora 16:50 Aterizăm la Moscova pe aeroportul Domodedovo. A treia oară în ultimele 30 zile. De data asta însa nu schimbăm avionul ci rămânem în capitala Rusiei pentru mai puţin de 24 de ore în care suntem invitaţi să cântăm la o petrecere privată şi cu toţii sperăm că de data asta să avem timp şi de o plimbare prin centrul metropolei. Mai ales că le avem cu noi şi pe Nadia şi Andreea, două dintre dansatoarele noastre care vor anima publicul alături de noi pe scenă şi sunt foarte curioase să afle mai multe despre Rusia.

ora 17:40 Ca de obicei formalităţile de intrare în Rusia durează ceva timp, aşa că aproape o oră mai târziu ieşim din
aeroport şi ne întâlnim cu Vera, ghidul nostru pentru următoarele ore. Pornim spre oraş, dar traficul ne dă de înteles că nu vom ajunge atât de repede pe cât ne dorim. Sute de maşini merg în aceeaşi direcţie, iar şoferul îşi face cu dibăcie loc printre ele.

ora 18:50 Reuşim să ajungem în zona centrală a oraşului, aproape de celebra Piaţa Roşie şi frumosul Kremlin. Maşina opreşte în faţa unei clădiri impunătoare despre care aflăm că a fost construită la începutul secolului XX şi este cel mai mare hotel construit înainte de Revoluţia Rusă de la 1917.

Desigur, în 2011 hotelul se prezintă renovat şi gata să-şi primească musafirii. Aflăm că petrecerea la care urmează să cântam se va ţine într-un club ce se află în interiorul hotelului.

19:00 Mergem în club pentru probele de sunet. După o plimbare prin măruntaiele hotelului, lifturi de serviciu şi culoare secrete, ajungem in club. Securitatea angajată şi secretomania din jurul petrecerii private ce urmează la mijlocul nopţii devine uşor apăsătoare, demnă de un roman poliţist. Dar ne aflăm la Moscova, deci lucurile pot părea normale. Totul decurge perfect la proba de sunet şi în scurt timp putem lua o porţie de plimbare moscovita.

19:30 Ieşim din hotel şi ne îndreptam către Piaţa Roşie aflată la doar câteva sute de metri distanţă.Ajunşi în Piaţa Roşie, totul părea atât de familiar de parcă n-ar fi fost pentru prima dată când  ne aflăm acolo… imaginile din cărţile poştale chiar există în realitate! Kremlinul luminat excepţional cu emblematicul sau turn cu ceas, Muzeul de Istorie din caramidă roşie, uriaşul centru comercial de lux G.U.M. unde există sute de magazine ale celor mai cunoscute mărci internaţionale, Mausoleumul lui Lenin şi nu în ultimul rând frumoasa catedrală Sfântul Vasile ce se află într-unul din capetele pieţei.

20:00 Din păcate la ora asta Kremlinul este închis vizitatorilor, însa nimeni nu ne opreşte să ne plimbăm în exteriorul lui, aşadar ne îndreptăm către Râul Moscova lăsând Piaţa Roşie în urmă şi Catedrala Sfântul Vasile în stânga, de-a lungul zidului exterior al Kremlinului.

Priveliştea unică de pe podul Bolshoy ne ţine pe loc câteva zeci de minute pentru a admira de la înalţime oraşul. De aici vedem foarte bine şi uriaşa Catedrală Patriarhală Isus Hristos Mântuitorul ale cărei cupole aurii strălucesc în noapte.

20:15 Continuăm plimbarea pe malul raului şi admirăm cele 5 biserici din spatele zidurilor, dar şi Marele Palat al Kremlinului.

20:35 Ajungem la poarta principală a Kremlinului şi aşa cum ştiam nu putem intra. Cu toţii ne propunem să revenim pentru o vizită extinsă a obiectivului. De data asta ne mulţumim cu vizita exteriorului care oricum îţi bucură ochii.

20:45 Ajuşi înapoi lânga hotel descoperim că vizavi se află celebrul Balshoy, o altă clădire impunătoare şi celebră a
oraşului inaugurată în 1825. Acum clădirea este într-o parţială reconstrucţie, dar arhitectura sa interesantă poate fi
admirată.

21:00 Am fost îndrumaţi să nu ratăm vizitarea macar a unei staţii centrale a metroului moscovit. Aşadar coborâm pe cele câteva  scări rulante şi ajungem într-una din cele mai vizitate staţii de metrou din Moscova, numită Ploschchad Revoluytsii (Piaţa Revoluţiei). Deschisp în 1938 şi construită la îndrumarea arhitectului Alexey Dushkin, staţia este placată cu marmură galbenă, roşie şi neagră adusă din Armenia, fiecare arcadă fiind însotiţă de două sculpturi din bronz realizate de Matvey Manizer, în total 72 de statui.

21:20 Încă un punct de atracţie în scurtul nostru program de vizitare este o plimbare prin Gorky Park.

Am auzit despre el în melodii, am citit despre el în carţi, trebuia să-l vedem în realitate măcar pentru câteva minute. Şi niciunul dintre noi nu a regretat. Multe atracţii pentru copiii din noi la tot pasul. Din păcate trebuie să revenim la hotel pentru show, altfel până dimineaţă nu plecam de aici.

22:00 Ne pregătim de show. Invitaţii încep să apară şi în curând aflăm mai multe informaţii despre petrecere. Se pare că una dintre cele mai bune echipe de fotbal a Daghestanului sărbătoreşte ziua de naştere a unuia dintre fotbaliştii săi
importanţi, brazilianul Roberto Carlos.

23:15 Ne adunam în backstage pentru a ne pregăti de show. A doua surpriză a serii sunt colegii noştri de cabina. Faimosul rapper american Flo Rida.

23:30 Show time! Mandala este hitul serii şi toata lumea dansează pe ritmurile piesei ce a ajuns până pe primul loc în
topurile ruse! Atmosfera este incendiară! Deşi un public select şi restrâns, lumea ştie să se distreze. După show urmează o lungă sesiune de fotografii şi autografe care ne fac întotdeauna multă plăcere. Şi distracţia continuă…din păcate pentru noi noaptea se încheie destul de devreme, avionul ce ne va duce inapoi acasă decolează la ora 10am, ceea ce înseamnă că la ora 7am trebuie să ne urcăm în maşină pentru a parcurge lungul şi aglomeratul drum spre areoport.

O aventură moscovită scurtă, dar în urma căreia am reuşit să luăm o gură de aer local şi să înţelegem că Moscova este o adevărată metropolă ce merit vizitată în orice moment!

roton
roton
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod