Corina şi colegii ei de la Dansez pentru tine, distracţie în Malaga!

4 iunie 2011, ora 5:00 : Sezonul "Dansez pentru tine" s-a încheiat şi mă bucur că alături de Edi şi Bogdan am ieşit câştigători. Însă munca noastră abia începe. E pentru prima dată

4 iunie 2011, ora 5:00 : Sezonul "Dansez pentru tine" s-a încheiat şi mă bucur că alături de Edi şi Bogdan am ieşit
câştigători. Însă munca noastră abia începe. E pentru prima dată când formăm o echipă în afara micului ecran şi ne pregătim de o apariţie pe o scenă mare. Şi nu oriunde, ci la Malaga, în Spania. De aici şi motivul pentru care scriu în jurnal la o ora atât de matinală. Am ajuns la aeroportul Otopeni şi suntem aşezaţi toţi 3 la o cafenea din noul terminal, nerăbdători să ajungem în Spania.

6:25 am: Avionul se îndreaptă către pistă şi ne pregătim de decolare. Edi este foarte atent la indicaţiile însoţitorilor de
bord, e pentru prima dată când zboara! Pare destul de calm.


7:35 am: Aterizăm la Roma. Avem de aşteptat câteva ore în aeroport. Păcat că nu avem ocazia să ieşim la o cafea în oraş... sunt sigură că lui Edi i-ar fi facut mare placere. Cafeaua o bem la una din cafenelele din aeroport. Bogdan are ocazia să exerseze limba italiana cu chelnerii.

9:55 am: Îmbarcarea pentru zborul de la Roma la Malaga se face cu întarziere, aşa că de plictiseală facem o scurtă şedinţă foto ad-hoc lângă poarta de îmbarcare. E distractiv, chiar dacă suntem cam somnoroşi.

1:30 pm: Aterizăm la Malaga unde suntem întâmpinaţi de către directorul de promovare al casei de discuri ce reprezintă "No Sleepin'" în Spania.

2:05 pm: Ne îndreptăm către locaţia unde va avea loc show-ul pentru probele de sunet. Auditorio Municipal de Malaga este un amfiteatru modern în aer liber aflat într-o zona de la marginea oraşului, nu foarte departe de aeroport.

Aici e un furnicar continuu, oameni care încă amenajează, artisti care fac probe de sunet, însa totul e bine pus la punct.

2:30 pm: După scurtele probe de sunet plecăm spre hotel. Avem timp de relaxare până seara la ora 9 când trebuie să ne adunăm în lobby-ul hotelului. Suntem norocoşi că hotelul în care sunt cazaţi toţi artiştii este unul central şi putem ieşi la o plimbare în centrul vechi al oraşului.

3:05 pm: Ne întâlnim cu toţii în restaurant pentru prânz. Urmează să încercăm preparate tradiţionale: supă-cremă de roşii rece (un fel de salată făcută puree), peşte proaspăt la grătar şi delicioasa îngheţată cu rom şi stafide ce poartă numele oraşului. Un deliciu!

3:45 pm: Pornim cu paşi repezi pe straduţele din apropierea hotelului ce se află la marginea centrului vechi al oraşului.
Clădirile sunt înalte iar străzile ca nişte alei sunt destul de răcoroase având în vedere că temperatura exterioară depaşeşte 32 grade Celsius. Costa del Sol este una dintre cele mai populare destinaţii de vară din Spania. Cu toate astea
oraşul Malaga în sine nu e atât de încarcat de turişti precum Barcelona de exemplu, marea majoritate a celor care se
hotărăsc să îşi petreacă vacanţa aici alegând una din staţiunile din zona. Aşa se explică lipsa de aglomeraţie de pe
străzile oraşului. Un lucru e totuşi cert: de când pui piciorul în Malaga, "miroase" a vacanţa! Peste tot bagaje, papuci de
plajă, ochelari de soare, lucruri foarte colorate... îţi vine să mergi la plajă. Trecând pe lângă zeci de magazine cu
suveniruri ajungem la Muzeul de Arta Contemporană.

Imediat după ce trecem de el, pe aleea din stânga descoperim între clădiri o frumoasă catedrală ascunsă bine, dar luminată frumos de soarele de după amiază. Evident avem multe fotografii de făcut aici.

4:20 pm: Am ajuns foarte uşor în Piaţa Constituţiei din Malaga. Nicio legatură cu Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Aici
palmierii foarte înalti sunt la ei acasă. Şi abia aici începem să vedem caţiva turişti rătăciţi la soare care se bucură de
reprezentaţiile date de saltimbancii amatori. Câteva cafenele cu terase acoperite te îmbie la un "cafe-bombon" sau o "clara con limon", două dintre cele mai populare băuturi locale, prima pe bază de cafea, cea de-a doua pe bază de bere. Trebuie să le încercăm şi noi.

5:05 pm: Cu harta centrului în mână ne îndreptăm către "Catedral De Malaga" ce poartă şi numele "Santa Iglesia Catedral Basilica de la Encarnacion". Intrarea este liberă. Dar catedrala nu poate fi vizitată în întregime când ajungem noi, aici având loc o fastuoasă ceremonie de căsătorie. Construcţia catedralei a început în 1487 şi a fost terminată în 1782. De aici şi diversele stiluri încorporate, interiorul renascentist şi faţada barocă, alături de turnul de sud neterminat încă.

5:30 pm: O plimbare spre malul mării e binevenită acum prin parcul de lângă portul oraşului. Zeci de localnici îşi petrec aici după amiezele la răcoarea plantelor exotice şi pe marginea celor câteva zeci de fântâni arteziene.

5:55 pm: Ne îndreptăm către micul deal ce străpunge centrul oraşului şi pe care se ridică cele două puncte de atracţie,
castelele Gibralfaro şi Alcazaba.

Din păcate nu avem timp suficient să le vizitam pe interior, însă o plimbare în zonă e un bun exerciţiu având în vedere că Gibralfaro se află la 130m deasupra nivelului mării şi straduţele sunt destul de abrupte, iar arhitectura maură a celor două castele poate fi admirată foarte bine din exterior.

6:40 pm: Ajunşi înapoi în centrul oraşului trecem pe langă vestigiile Teatrului Roman, o zona reamenajată de curând şi
foarte populată. Este unul dintre puţinele locuri din centrul Malagăi unde nu te simţi închis ca într-un labirint de clădirile vechiului oraş.

7:00 pm: Avem timp suficient să ne întoarcem la hotel pentru a ne pregăti de show. Am strâns şi câteva suveniruri pentru prieteni şi familie, sigur se vor bucura de micile atenţii.

9:00 pm: Suntem gata de show. Ne întâlnim în holul hotelului şi facem cunoştinţă cu o parte dintre artiştii cu care vom
împărţi scena. Autocarul ne aşteaptă în faşa hotelului.

9:15 pm: Ajungem la Auditorio. Mii de oameni încă aşteaptă să intre în locaţie. Reuşim să ne strecurăm cu autocarul prin mulţime către spatele scenei. Aici totul e pregătit pentru noi: frigidere cu apă plată şi cabine de schimb. Noi ne folosim cabina pentru a repeta coregrafia din show. Sunt un pic dezamagită că nu am reuşit să aducem şi bara de striptease pentru a o folosi pe scenă, aşa că va trebui să modificam coregrafia. Edi şi Bogdan mă învaţă noile mişcări. Totul devine un pic distractiv odată cu apariţia camerei video care surprinde imagini cu noi pentru un montaj ulterior.

La un moment dat repetiţiile se transformă într-o inedită şedinţă foto în baie. Şi izbucnim în râs când unul dintre organizatori vine să ne conducă la scenă şi ne gaseşte pe toţi trei sub dus făcând fotografii.

10:15 pm: Show time! Toată lumea implicată în organizare este foarte prietenoasă şi primim complimente pentru piesă din toate direcţiile. De altfel în timpul zilei când eram la terasă am auzit piesa la radio. E clar, lumea a auzit "No Sleepin".
Totul devine şi mai clar odată intraţi pe scenă în uralele celor câteva mii de spectatori. E incredibil! Oamenii strigă
numele meu! Nu am cuvinte.... filmarea spune tot. A doua piesa cântată e în primă audiţie pentru Spania, "Quieres Una
Aventura". Cu toate astea, la final toţi ştiau versurile! Sunt atât de fericită!

10:25 pm: Revenim în spatele scenei pentru socializare cu ceilalţi artişti la un pahar de... apa plată şi un platou de
cireşe proaspăt culese. Aici nu contează ce gen de muzica abordezi. Toţi artiştii, fie ei rockeri sau rapperi, par buni
prieteni şi se distrează. Seara continuă cu o petrecere inedită. Dar nu stăm foarte târziu pentru că a doua zi dimineaţă
avem avion înapoi spre Bucureşti. Ne-a placut la Malaga. Şi vom reveni curând, sunt sigură de asta!

roton
roton
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod