De ziua ta, femeie, viziteaza Dubai!

Ca luna martie este a noastra, a doamnelor, nu mai este un secret pentru nimeni. Si cum in ultima perioada ni se pare ca s-au cam terminat ideile de cadou, pentru ca deja clasicele cumparaturi sau iesiri in oras nu mai au aceeasi valoare in a deveni o amintire de neuitat, iata cea mai cool idee: o mini-vacanta sau city break la DUBAI!

Odata ajuns trebuie sa iesi la o plimbare in Dubai Marina. Poti sa o faci si ziua, ca sa admiri ambarcatiunile luxoase, sa te bucuri de soare si de briza, sa iti faci niste poze absolut fabuloase. Daaar, pastreaza si o seara pe care sa o petreci tot aici. O garamada de restaurante, de cafenele cu tersase te asteapta ca sa petreci fabulos, cum numai in Dubai o poti face.

Daca te-ai hotarat sa ajungi in Emirat, recomandarea de care trebuie sa tii cont in doua cuvinte: Dubai Safari. Poti sa faci un booking online. Agentia prin care vei alege acest tur de desert iti va oferi o experienta de neuitat. De exemplu, Knight Tours. La ora stabilita, ghidul tau va veni la hotel si te va duce catre punctul din care incepe aventura. Prima oprire poate fi la o crescatorie de camile, unde admiri puii de camila. Nici nu iti poti imagina cum este sa mergi cu masina 4X4 prin dunele aurii, sa ai adrenalina la maxim si sa razi din tot sufletul experimentand poate unele dintre cele mai tari senzatii pe care le-ai trait! Dar, Desert Safari nu inseamna doar asta. Vei servi mancare traditionala la tabara de beduini, amenajata cu mese joase si perne pe jos, o scena unde asisti la un spectacol Dervish: dans traditional care te hipnotizeaza (dansatorii se invart minute in sir).

Se serveste si o masa cu specific traditional: humus si salata tabouleh, baba gaouj, gratar de pui si de miel, cafea arabeasca. Iar atunci cand soarele se pregateste sa iti ofere un apus fabulos, vei fi regina balului servind sampanie demna de sangele albastru. Te vei simti la inaltime si pentru ca, inainte de acest moment senzational, vei fi urcata pe camila. Te vei plimba pe maiestosul animal al desertului si vei vedea cum traiau beduinii in vremuri demult apuse. Ah… iar surpriza va fi soimul. Acea pasare superba pe care o vei putea face partenerul ideal pentru o poza de invidiat.

 

Dar, nu poti sa pleci din Dubai fara ajungi in Al Fahidi Historical District, in Souk (bazar). Daca Dubaiul pare un univers al high tech-ului de la caldiri si pana la tehnica ori sistemul de transport si autostrazi, vei fi fascinata sa mai descoperi ceva… traditia. De aceea trebuie sa “gusti” din partea de cultura. Si o vei face si la propiu si la figurat. Intrucat in Centrul Cultural Sheik Mohammed, ghidul te va duce prin istoria si traditiile Emiratului iar masa traditionala, servita in rit vechi, iti va transporta tot corpul, pana la ultima celula, in timpuri stravechi, autentice.

In cartierul istoric Al Fahidi poti petrece o zi intreaga. Zona este bogata din punct de vedere cultural: galerii de arta, muzee dar si evenimente speciale.

 

Si daca vorbeam de tehnologie, acorda-ti doua ore pentru Dubai Frame. Nu iti poti imagina cum este sa ajungi la o inaltime de 150 de metri iar pasii tai sa fie in aer, la propriu. Sub forma unei rame, structura din sticla si metal iti ofera o experienta wow! Cam ca tot ceea ce traiesti in Dubai, de altfel… Dubai Frame este o rama foto cu o inaltime de numai 150 de m- 48 de etaje. La inceput, poate vei fi sceptica. Insa, vizitarea devine instant o experienta in sine: intr-o singura vizita ai posibilitatea de a trece prin toate cele trei etape ale Dubaiului: vechi, prezent si viitor. La nivelul de jos iti este prezentat Dubaiul vechi, perioada sa de inceput, la nivelul superior pe o platforma unica poti admira zona veche si noua a Dubaiului cu o vedere panoramica. Tot la acest nivel poti testa senzatii tari pe o podea de sticla gandita in asa fel incat la fiecare pas pe care il faci, daca nu inaintezi pret de cateva secunde, geamul se face gri.

Practic, daca ai rau de inaltime acest truc te ajuta sa nu te ia raul. Un etaj mai sus, cu ajutorul unei proiectii 3D, ai parte de un spectacol unic: viziunea viitorului pentru Dubai! Nu o sa iti stricam surpriza, asa ca nu iti povestim mai multe din ce inseamna Dubai pe viitor, insa suntem convinsi ca cele 10 minute te vor convinge ca acea viziune va fi transformata in realitate!

Sa nu parasim capitolul inaltimi si tehnologie. Cum este sa ajungi la etajul 148? In vreo 47 de secunde? Uimitor si ireal! Dar, in Dubai aceste cuvinte nu sunt la ele acasa. Mai ales cand vorbim de Burj Khalifa. Cea mai inalta cladire din lume este un spectacol. De sus vezi tot Dubai-ul. Si va recomandam sa vedeti aceasta panorama atat ziua, cat si noaptea. Nu parasiti zona in care se afla cladirea. Nici nu ati putea sa o faceti, doamnelor, mai ales ca Buj Khalifa este “lipit” de Dubai Mall. Deci? Ring a Bell? Un mall cum nu ati vazut pana acum. De la inghetata din lapte de camila pana la item-uri de brand, exista ceva de cumparat de catre oricine, cu orice buget.

Si pentru ca, dupa atat de mult de stat cu capul in nori, a doua zi revino cu picioarele nu pe pamant, ci in nisip.

Ideal pentru plaja si o balaceala pe masura: plaja The JBR Beach. Nu poti rata cocktail-uri fabuloase, servite la caldura unui soare prietenos, mai ales in aceasta perioada. Iar bronzul de Dubai chiar este aparte de altul pe care l-ai experimentat. Plaja JBR este foarte apreciata de turisti si ai o multime de activitati de care te poti bucura: o plimbare cu camila pe plaja sau poate un sport subacvatic: parasailing, wakeboarding. Sau poate vrei sa te bucuri de un pranz in zona de promenada The Walk.

Si nici nu trebuie sa ne crezi pe cuvant. Testeaza!

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod