„Gemenele“ neînrudite: Seamănă leit, dar n-au nicio legătură de sânge

Niamh Geaney și Karen Branigan locuiesc în Irlanda, la câțiva kilometri distanță, și arată ca două surori, dar ADN-ul lor nu are elemente comune.

Există o teorie potrivit căreia fiecare dintre noi avem şapte "gemeni" prin lume, oameni care ne seamănă, dar pe care cei mai mulţi dintre noi nu-i vom întâlni niciodată. O tânără irlandeză a vrut să verifice dacă are vreo sosie şi în mai puţin de o lună a descoperit trei!

Împreună cu prietenele ei, Niamh Geaney, din Dublin, în vârstă de 26 de ani, studentă şi prezentatoare TV, a lansat proiectul online Twin Strangers (Gemenele neînrudite), curioasă să vadă dacă în mai puţin de 28 de zile poate găsi o sosie.

Mai întâi a aflat că seamănă uimitor de mult cu o fată - Karen Branigan. Cele două au făcut o poză care poate provoca la maximum şi cel mai sofisticat program computerizat de analiză facială. După ce fotografia a devenit virală, Niamh a descoperit încă o sosie, pe Luisa Guizzardi, din Italia, şi încă una tot în Irlanda, pe numele ei Irene Adams. Şi atunci s-a gândit să verifice dacă există vreo legătură de sânge între ele, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Niamh a decis să facă un test ADN împreună cu ultima sosie pe care a descoperit-o, Irene.
Au dat eşantioane de salivă la un laborator şi au aşteptat nerăbdătoare rezultatele pentru a vedea dacă sunt surori, surori vitrege sau, şi mai interesant, dacă au strămoşi comuni până în urmă cu 20.000 de ani.

Primul test a verificat dacă ele sunt surori, cu o marjă de eroare de 0,0006%. Cele două tinere aveau o şansă din 150.000 de posibilităţi. Al doilea test a verificat dacă sunt surori vitrege, cu o probabilitate de 1,1% şi o şansă din 93 de posibilităţi. În fine, ultimul test a verificat dacă au avut înaintaşi comuni în ultimii 20.000 de ani.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • pt angela pe 15 Mar 2016, 15:05
  da

  pai mnormal ca nu stim, doar esti NONAME... :)))

  0
  0

 • a pe 14 Mar 2016, 23:36
  aaaaa

  Well, you must be pretty pretty then :)

  1
  0

 • angela pe 14 Mar 2016, 17:05
  mda

  Deseori, în tinerețe, am fost confundată cu Leopoldina Bălănuță. O spun deși cred că habar nu aveți despre cine vorbesc.

  0
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod