„Gemenele“ neînrudite: Seamănă leit, dar n-au nicio legătură de sânge

Testele ADN au demonstrat că Irene şi Niamh (în dreapta) nu au nicio legătură de rudenie


În ianuarie, răspunsul ştiinţei la asemănarea lor a fost sec: nu. Nu există nicio legătură între ele. Niamh a explicat pentru Daily Mail cum vine asta: "Rezultatele sunt raportate la o asemănare statistică, de tipul şansă/probabilitate. Aşa că deşi nu pot spune 100% (nu poţi niciodată pe baza analizei ADN pentru că natura e imprevizibilă), asemănarea statistică este calculată pe baza markerilor genetici, toţi avem nişte markeri comuni pentru ei sunt prezenţi în toată populaţia globului".

Irene, care, coincidenţă (sau nu) are tot 26 de ani, a povestit cum a descoperit-o pe Niamh: "Eram la cumpărături şi o colegă de facultate cu care nu mai vorbisem de mult timp mi-a spus despre o fată care seamănă leit cu mine şi care apărea pe YouTube şi a crezut că suntem gemene.

Nu auzisem de acest proiect, aşa că atunci când am ajuns acasă am intrat pe net de curiozitate. Apoi Niamh mi-a trimis o cerere de prietenie pe Facebook şi mi-a dat un mesaj amuzant despre cât de mult semănăm. Am fost intrigată, aşa că am decis să o întâlnesc."

Niamh a venit acasă la Irene, în oraşul Sligo, de pe coasta de vest a Irlandei, iar când s-au văzut faţă în faţă pentru prima oară nu le-a venit să creadă: parcă se uitau în oglindă! Doar hainele erau diferite.
"Pe lângă asemănările feţei şi fizice (felul în care ochii se mişcă atunci când zâmbim, nasul, culoarea similară a părului), practic ne mişcăm în acelaşi fel. Ne-am amuzat că facem aceleaşi lucruri (folosim excesiv cuvintele "mental" şi "uimitor" aproape cu fiecare ocazie) şi avem acelaşi umor sarcastic. Avem aceeaşi viziune aventurieră asupra vieţii - puteam fi surori!".

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pt angela pe 15 Mar 2016, 15:05
    da

    pai mnormal ca nu stim, doar esti NONAME... :)))

    0
    0

  • a pe 14 Mar 2016, 23:36
    aaaaa

    Well, you must be pretty pretty then :)

    1
    0

  • angela pe 14 Mar 2016, 17:05
    mda

    Deseori, în tinerețe, am fost confundată cu Leopoldina Bălănuță. O spun deși cred că habar nu aveți despre cine vorbesc.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod