Top cele mai bune filme bazate pe întâmplări reale

Cazurile reale sunt considerate, în contrapondere faţă de pura ficţiune, sursa celor mai frumoase producţii pe care ni le-a dăruit cinema-ul. Dincolo de valoarea artistică a unui film sau a altuia, există certitudinea că acele lucruri chiar s-au întâmplat, lucru care dă greutate producţiei în ochii multor spectatori. Să vedem în continuare care sunt cele mai proeminente ecranizări recente.

Bohemian Rhapsody, regia Dexter Fletcher, Bryan Singer


Bohemian Rhapsody spune povestea ascensiunii dramatice a trupei britanice de rock Queen, cu Rami Malek (Mr. Robot) în rolul lui Freddie Mercury. Producția se concentrează pe anii din istoria trupei ce au condus către legendarul concert Live Aid din 1985, punctul culminant al frământărilor şi încercărilor prin care au trecut membrii trupei, a ceea ce i-a adus, de fapt, în acel loc, unde îi aşteapta un test monumental. „Filmul vorbeşte despre depăşirea obstacolelor şi despre cum poţi căuta provocarea în fiecare aspect din viaţa ta şi a prietenilor tăi - pentru a descoperi cine eşti de fapt, raportându-te la prietenie şi familie, pentru a te transforma în ceea ce îţi doreşti… cu puţin ajutor de la cei apropiaţi”, a spus Rami Malek.

Filmul  s-a bucurat de un neaşteptat succes atât în România (locul patru în clasamentul pe anul 2018, cu 7,633 milioane de lei), cât şi global (locul 9). Realizat cu 52 milioane de dolari, Bohemian Rhapsody a devenit biografia muzicală cu cea  mai bună lansare în SUA, nota Forbes.com. Filmul are patru premii Oscar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod