Oscar

Iată actorii nominalizaţi la Oscar 2018: Cine va câştiga?

Actor în rol principal: Daniel Kaluuya (Get Out - filmul rulează în cinematografele noastre)

Daniel Kaluuya este Chris, un bărbat de culoare ce va avea parte de un tratament șocant, odată ajuns la casa viitorilor socri. Aflat într-o relație interrasiala cu Rose (Allison Williams, din serialul Girls), Chris va avea de înfruntat propriile frici înainte de a fi supus unui tratament de... zombificare în acest horror satiric, nominalizat și în categoria „Cel mai bun  film” a premiilor Oscar 2018.


Surprinzătoare este preocuparea tânărului Chris - o întreabă pe iubită dacă părinții ei știu că el este de culoare. Surprinzătoare pentru anul 2017, dar poate nu într-o Americă a lui Trump? Aceasta este și premisa din „Ghici cine vine la cină” (film din 1967).
După rolul din Get Out, Daniel Kaluuya a primit un rol important în blockbusterul Marvel „Pantera neagră”.


Actor în rol principal: Gary Oldman (Darkest Hour - filmul rulează în cinematografe)

Gary Oldman este dat deja câștigător în categoria „Cel mai bun actor principal” de către casele de pariuri din toată lumea, dar la mică distanță îi urmează nou-venitul Timothee Chalamet (Call Me by Your Name), în viziunea experților Oscar. Daniel Day-Lewis (Phantom Thread) ar fi al treilea favorit.
Părerea criticilor este că, datorită unui așa machiaj, orice actor, nu doar Gary Oldman, ar fi fost extrem de stimulat să facă un rol de Oscar.

Greutatea subiectului, spectaculoasa apariție a lui Gary Oldman în pielea lui Churchill dar și faptul că un actor de calibrul lui nu are până acum niciun premiu Oscar ar putea fi suficiente motive pentru votanti să îl aleagă pe Oldman drept câștigător.
Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill (Gary Oldman).Acesta duce o luptă pe două fronturi - pe cel intern, trebuie să facă față mașinațiunilor rivalilor săi politici, iar pe plan extern are de luat decizia de a duce negocieri de armistițiu cu Hitler, salvând, astfel, națiunea britanică de costul unui război, sau de a merge înainte cu războiul, deși acesta pare deja pierdut.
24 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod