10 filme pe care merită să le revezi de mai multe ori



The Pianist (2002)

Filmul lui Roman Polanski prezintă pe fondul unei atmosfere apăsătoare iadul nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea.
„Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.
Bazat pe memoriile pianistului W.
Szpillmann, filmul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare.
Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască.
9 Decembrie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • filip pe 15 Dec 2017, 17:52
    Niciunul..

    .. din cele 10 nu aș mai dori să revăd. unele sunt chiar o prostie și mi pare rău că mi-am pierdut timpul cu ele.filme slabe propuse de un amator mai entuziast.

    0
    2

  • Bibi pe 10 Dec 2017, 07:10
    Comentariu

    Putea avea loc aici si "Australia" cu Hugh Jackman si Nicole Kidman sau chiar "Arn, ultimul templier" dar mai sunt si altele care puteau lua locul fara probleme celor enumerate aici.

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod