10 filme pe care merită să le revezi de mai multe ori



Castelul de sticlă (2017)

Castelul de sticlă este ecranizarea volumului memorialistic omonim, care s-a menţionut în lista de bestselleruri a New York Times timp de 100 de săptămâni. Filmul, aflat în post-producție, îi are în distribuție, printre alții, pe Brie Larson, Woody Harrelson şi Naomi Watts, fiind o producție a studiourile Paramount.
Titlul cărții vine de la o destăinuire a autoarei, jucată în film de Brie Larson  „Când nu ne vorbea despre toate lucrurile minunate pe care le înfăptuise deja, tata ne povestea despre lucrurile fabuloase pe care avea de gând să le facă.
De exemplu, să construiască un Castel de sticlă”. Jeannette Walls a crescut alături de părinţi (jucați de Woody Harrelson şi Naomi Watts) al căror nonconformism idealist şi încăpăţânat a funcţionat atât ca blestem, cât şi ca salvare.
Rex şi Rose Mary Walls au avut patru copii. La început, aceştia au fost nomazi, călătorind prin oraşele deşertice din sud-vest, campând în munţi. Rex Walls, tatăl, un tip carismatic, de o extraordinară inteligență, îi învață pe copii istorie, fizică, vânează demoni împreună cu ei pentru a-i face să-și depășească temerile, le dăruiește stelele de pe cer de ziua lor, dar, dincolo de toate, nu reușește să le  asigure un trai decent.
 
După ce banii s-au terminat şi fascinaţia vieţii de nomad s-a risipit, familia s-a stabilit într-un oraş de mineri din vestul Virginiei. Jeannette şi fraţii ei au fost nevoiţi să înceapă să se îngrijească singuri, găsind, într-un final, puterea şi dorinţa de a pleca de acasă.
9 Decembrie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • filip pe 15 Dec 2017, 17:52
    Niciunul..

    .. din cele 10 nu aș mai dori să revăd. unele sunt chiar o prostie și mi pare rău că mi-am pierdut timpul cu ele.filme slabe propuse de un amator mai entuziast.

    0
    2

  • Bibi pe 10 Dec 2017, 07:10
    Comentariu

    Putea avea loc aici si "Australia" cu Hugh Jackman si Nicole Kidman sau chiar "Arn, ultimul templier" dar mai sunt si altele care puteau lua locul fara probleme celor enumerate aici.

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod