10 filme pe care merită să le revezi de mai multe ori



Stalker (1979)

„Călăuza” este o adaptare a unui roman științifico-fantastic de geniu („Picnic la  margine de drum”, de Arkadi și Boris Strugatki) și folosește procedeele specifice genului - un fenomen misterios, poate de origine extraterestră, care ar materializa dorințele cele mai intime ale exploratorilor săi păcătoși - pentru a pune întrebări fundamentale despre umanitate, memorie, dorință și disperare.
Superlativ pe toate nivelurile, „Stalker” se impune prin nucleul ideatic al misterioasei Zone, cu camera dorinţelor care... nu se împlinesc niciodată - căci cum am putea şti ce ne dorim, când nici măcar nu ştim cine suntem cu adevărat...?  Stalker (1979) este considerat de multi cel mai bun film al tuturor timpurilor.
9 Decembrie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • filip pe 15 Dec 2017, 17:52
    Niciunul..

    .. din cele 10 nu aș mai dori să revăd. unele sunt chiar o prostie și mi pare rău că mi-am pierdut timpul cu ele.filme slabe propuse de un amator mai entuziast.

    0
    2

  • Bibi pe 10 Dec 2017, 07:10
    Comentariu

    Putea avea loc aici si "Australia" cu Hugh Jackman si Nicole Kidman sau chiar "Arn, ultimul templier" dar mai sunt si altele care puteau lua locul fara probleme celor enumerate aici.

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod