(im)posibila - Pagina 1" /> (im)posibila" />

"Twilight", o poveste de dragoste
(im)posibila

Un film indelung asteptat, care a facut furori in Statele Unite ale Americii si care, pana in prezent, a avut incasari de peste 260 de milioane de dolari in intreaga lume. Filmul "Twilight" ("Amurg")...
Un film indelung asteptat, care a facut furori in Statele Unite ale Americii si care, pana in prezent, a avut incasari de peste 260 de milioane de dolari in intreaga lume.

Filmul "Twilight" ("Amurg") a reusit sa creeze o adevarata isterie in randul adolescentilor si asta inca inainte de aparitia sa pe marile ecrane. Prima ecranizare din seria celor patru carti cu si despre vampiri ale scriitoarei Stephenie Meyer a mobilizat o intreaga "armata" de adolescenti dornici de aventura, romantism si fantastic.

Cu toate acestea, asteptarile mele legate de acest film, regizat de Catherine Hardwicke, au fost destul de scazute. In general, atunci cand o pelicula genereaza atata isterie, am dubii legate de potentialul sau real. Insa ma bucur sa constat ca filmul ce va avea premiera romaneasca pe 23 ianuarie nu a fost atat de slab pe cat ma asteptam eu sa fie.

Ok, efectele speciale sunt mediocre (ca sa nu spun de toata jena), jocul actoricesc nu aduce revelatii, dar este decent si "curatel", intriga "scartaie" si plictiseste la un moment dat, tocmai pentru ca in film nu se intampla mare lucru, insa replicile sunt destul de inteligente si chiar amuzante, pe alocuri, iar povestea de dragoste, "tesuta" cu mult realism, pe care o traiesc cele doua personaje principale reuseste sa tina tot filmul in picioare.

In fapt, cred ca aceasta este marea realizare a filmului "Twilight" - pune in evidenta o poveste de dragoste tensionata si emotionanta, fara a face apel la clasicele scene de sex (lucru extrem de rar si de ciudat pentru un film care are drept public tinta adolescentii...), si aduce in prim-plan doi tineri actori care, pana acum, nu au avut ocazia sa demonstreze foarte multe.

Printre rolurile notabile din cariera lui Kristen Stewart, interpreta personajului Bella Swan din "Twilight", se numara cel din "Panic Room", film in care a jucat alaturi de Jodie Foster, si cel din "Into The Wild" (2007). Britanicul Robert Pattinson (Edward Cullen) s-a facut remarcat datorita rolului Cedric Diggory din "Harry Potter and the Order of the Phoenix" (2007).

Cum s-a nascut iubirea dintre un vampir si o muritoare...


Povestea din "Amurg" o are in centrul sau pe Bella Swan (Kristen Stewart), o eleva de liceu care este nevoita sa locuiasca, pentru o perioada, in micutul si sumbrul orasel Forks, impreuna cu tatal sau, seful politiei locale. Inceperea cursurilor la noua scoala, unde a devenit atractia si noutatea zilei, o incomodeaza si mai mult pe Bella, obisnuita sa nu iasa in evidenta.

Totul se schimba insa intr-o zi, in care, in sfarsit, are ocazia de a-l intalni pe Edward Cullen (Robert Pattinson), un coleg din acelasi an cu ea, de o frumusete bizara, inteligent si enigmatic, despre care toate colegele ii spun ca este un ciudat care prefera mai degraba sa isi petreaca timpul impreuna cu fratii sai, adoptati, ca si el, de doctorul orasului, Carlisle Cullen, si sotia acestuia.
21 Ianuarie 2009
 

Comentarii (35)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raluca pe 22 Feb 2016, 15:05
    film

    este superr tare acest film.pentruteme la engleza d-na profesoara ne-a dat de scris cate ceva despre filmul nostru preferat si eu am scris despre el

    0
    0

  • lena pe 14 Dec 2013, 19:19
    ador acest film

    este ce-l mai interesant film pe care l-am vizionat as dori sa nu se mai terminseria e nikiodata acest

    0
    0

  • cerasela marcu pe 6 Apr 2013, 22:17
    foarte frumos a fost twilight as vrea sa mai fie ca p vremuri si acu

    mia placut foarte mult acest film de aceea am vrut sal postez sal vada toata lumea ca e matfA FILMUL

    1
    0

  • Duck Sandra pe 6 Sep 2012, 12:58
    Twilight

    Din pacate am citit multe comentarii, de pe mai multe saituri, care nu cred ca ii aveau rostul. Ca sa incep cu inceputul , prima parte dinThe Twilight Saga Amurg, am vazut-o la televizor, si mi-a lasat o parere foarte buna. Apoi am scos de pe internet toate partile si le-am vizonat intr-o zi pe toate. Desi unele persoane au pareri "negative" , eu am o parere foarte pozitiva, forte buna. este un film fosrte bun, bine realizat, bine conceput, cu personaje tinere, care au stiut ce au de facut si au jucat fosrte bine. Pot spune acum ca sunt mare fan al acestui film si vreau sa caut si cartile, ca sa le pot citi. Imi place de toti cei care joaca in acest film, Felicitari lor !!!! Pe langa Twilight, mai sunt fan si la filmu Transformers , iar daca cineva ar face un film cu Twilight - Transformers, ar iesi un film Extraordinar. Mentionez fapul ca sunt pe locul 1 la mine si in grupul meu de prieteni, la capitolul filme bune, si de multe ori stam cu inghetata, semintele, sucul langa noi si ne uitam la aceste filme. Felicitari voua, celor care au jucat in Twilight, pentru ce au facut .

    2
    0

  • deny pe 29 Iul 2012, 18:47
    twilight

    e super filmul il iubesk..:x:x~!

    1
    0

  • lory pe 6 Mai 2012, 12:24
    twilight

    acest film este incredibil il iubesc

    1
    0

  • Diana pe 8 Aug 2011, 12:41
    twilight

    Ador acest film,este super

    5
    0

  • alecsandra pe 6 Aug 2011, 19:03
    twilight

    este super filmul...il ador

    6
    0

  • adi pe 17 Iun 2011, 13:24
    twilight

    e SUPER TARE FILMUL il ador

    6
    0

  • nela pe 27 Mar 2011, 14:38
    twililght

    va rog eu cn are filmul twililght mil dati si mie?id meu ii timis.nela

    3
    0

  • sandra pe 24 Oct 2010, 12:44
    twilight

    e fffffff ok filmul..edward e un frumos si se potriveste cu bella..nu cred ca trebuie sa va dati cu parerea celor care nu va place;)

    3
    1

  • jakob pe 11 Iul 2010, 23:25
    twilight

    treaba este ca jacob mia dat o idee geniala miam facut propria mea haita si acum avem un teritoriu neam tatuat umarul drept dar suntem doar 4 asa ca ne mai trebuie aliati ......sunteti bineveniti in haita noastra daca .......sunteti pe aproape desigur de noi...........jud. suceava ...sat. probota langa padure de brazi si molizi............ne aparam teritoriul /.....asa ca nu incercati sa ne luati prin surprindere ca sunteti mirositi de la distanta....va pupa jacob fetelor...aaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    2
    1

  • bianca pe 11 Iul 2010, 23:07
    twilight

    eu cred ca filmul e ok ,e chiar foarte bun ,cel mai mult imi place cum joaca actorii sunt foarte buni si povestea este interesanta ''dragostea dintre un muritor si un vampir'' dar si putin exagerata ,parca e cusuta cu ata alba , iar ideea cu varcolacii in new moon si eclpise este foarte buna ,dar putea sa accentueze ideea existentei unor asemenea creaturi in oras si sa le puna in evidenta diferenta dintre oameni si ei ,gandurile lor ,sentimentele ,comportamentul . ce nu mi-a placut :personajul negativ nu a fost accentuat,nu a avut aceea sclipire si rautate absoluta............ dar e frumos filmul merita vizionat

    5
    1

  • raluca pe 11 Iul 2010, 23:06
    twilight

    eu cred ca filmul e ok ,e chiar foarte bun ,cel mai mult imi place cum joaca actorii sunt foarte buni si povestea este interesanta ''dragostea dintre un muritor si un vampir'' dar si putin exagerata ,parca e cusuta cu ata alba , iar ideea cu varcolacii in new moon si eclpise este foarte buna ,dar putea sa accentueze ideea existentei unor asemenea creaturi in oras si sa le puna in evidenta diferenta dintre oameni si ei ,gandurile lor ,sentimentele ,comportamentul . ce nu mi-a placut :personajul negativ nu a fost accentuat,nu a avut aceea sclipire si rautate absoluta............ dar e frumos filmul merita vizionat

    1
    2

  • laura pe 29 Iun 2010, 18:23
    filmul

    filmul a fost super tare si cum sa desfasurat intamplarile dar mereu asa se intampla in filme trebuie sa se indragosteasca cineva de cineva cred ca acest lucru ma facut sa ma uit la cest film si ma tinut in suspans

    4
    0

  • andreaa pe 14 Feb 2010, 16:05
    twilight

    e super tare cartile dar si filmu dar mai frumoase sunt cartile dupa parerea mea si as vrea sa tina pan la nesfarsit

    4
    0

  • oana pe 17 Oct 2009, 11:26
    twilight:D

    in primu rand Robert Pattinson a jucat rolul lui Cedric Diggory din "Harry Potter and the the goblet of fire nu in Order of the Phoenix cum ai spus tu si ai o parere foarte proasta despre ce inseamna twilight citeste cartile si apoi ai sa intelegi de ce e atata isterie in jurul acestui film si acestor carti..love twilight si harry potter:x

    5
    0

  • bogdan pe 8 Sep 2009, 23:43
    e mai tare serialul true blood

    eu zic ca nu se compara twilight cu true blood . true e mai super

    1
    5

  • Alissa pe 4 Aug 2009, 00:17
    Twilight[:X][:x][:X]

    Pentru inceput...Sa fiu sincera,eu nu am auzit de foarte mult timp despre acest film,aceasta poveste...La inceputul verii....Am auzit foarte multe despre acest film in scoala,si peste tot...Iar eu mi-am dorit sa il vad si eu,deoarece toti spuneau ca este fantastic...Prima oara am vazut filmul,dupa care,la scoala circula cartea(Twilight),dar nu am intentionat sa o citesc,vasusem filmul,cu toate ca stiu ca nu se compara cartea cu filmul...Este o mare diferenta....Vazand ca toti colegii citesc aceasta carte...am incercat si eu,dar nu Twilight,ci Luna noua(New Moon)...Si a fost e-a dreptul fantastica...La orice ora citeam...Pt mn nici nu mai exista scoala...A fost fantastic...Din pacate,nu am reusit inca sa citesc urmatoarele carti....Dar cu siguranta le voi citi...Cand voi face rost de ele....Niciodata nu e rpea tarziu...Sunt innebunita dupa aceasta poveste,minunata...Este minunat sa iei parte la o asemenea experienta...Foarte tare!!!!Minunata!!!!!Nu am cuvinte...I love Twilight!!!!

    5
    0

  • deea pe 1 Aug 2009, 11:46
    Twilight

    Am citit cele 4 carti si primele capitole din cartea a 5-a si sunt pur si simplu impresionata. Regret ca Stephanie Meyer a hotarit sa nu scrie continuarea celei de-a 5 carti. Oricum, desi nu se compara cu cartile e destul de bun... si il privesc de fiecere data cu aceeasi placere.

    5
    0

  • mary pe 29 Iun 2009, 13:34
    twilight

    sincer mie imi place la nebunie filmul asta...pur si simplu il ador. A citit si toate cartile si sunt superbe. Filmul nu are nevoie de efecte speciale pt ca este special prin ceea ce prezinta el sincer acum cate filme ai mai vazut despre dragostea dintre un vampir si un om normal ??? un alt lucru care il face special este faptul ca nu prezinta acea lume inspaimantatoare a vampirilor cu care suntem obisnuiti ci ne prezinta o alta latura a lor . oricum e super abia astept sa apara si celelalte filme :) Pa!!

    3
    0

  • mary pe 29 Iun 2009, 13:18
    twilight

    sincer mie imi place la nebunie filmul asta...pur si simplu il ador. Am citit si toate cartile si sunt superbe. Filmul nu are nevoie de efecte speciale pt ca este special prin ceea ce prezinta el sincer acum cate filme ai mai vazut despre dragostea dintre un vampir si un om normal ??? un alt lucru care il face special este faptul ca nu prezinta acea lume inspaimantatoare a vampirilor cu care suntem obisnuiti ci ne prezinta o alta latura a lor . oricum e super abia astept sa apara si celelalte filme :) Pa!!

    2
    0

  • yryna pe 21 Iun 2009, 18:16
    twilight

    sincer e dragut filmul insa nu ma prea inpresionat.Nu sunt genu care sa adore astfel de filme,fantezi,insa am fost impresionata de un sg film ,jurnalul suzannei'(Suzanne's Diary for Nicholas ).e sooper si e o poveste care poate fi traita de oricin.vil recomand daca cumva nu l-ati vazul.e suparb si merita cu adevarat nota 10

    1
    3

  • iOp` pe 21 Iun 2009, 10:50
    TwW`

    Filmul e perfect. punct. nu mai comentati atat!

    4
    0

  • lidyadelina pe 13 Iun 2009, 17:04
    twilight

    Dupa parerea mea nu cred ca acest film este prost...ba chiar am ramas uimita cat de adanc poate sa patrunda mesajul dat..e a 5a oara cand ma uit la el si e superb...chiar nu conteaza daca actorii sunt incepatori sau daca efectele nu au fost bune...in ansamblu totul a iesit cum nu ma asteptam...e super tare si merita vazut de oricine.

    2
    0

  • erika pe 6 Mai 2009, 20:51
    twilight

    ili place foarte foarte mult filmul ii super tere de toot jai si edward imi place foarte mult de el am multe poze na in scurt super tere filmulllllll.e coolllllllllll de tottt.:):)

    2
    1

  • Amalia pe 6 Mai 2009, 17:30
    Twilight

    Este un film foate tare !!!! Astept cu nerabdare ontinuarea

    4
    0

  • LoRuu`:x pe 22 Mar 2009, 21:06
    Twilight.

    Sunt la jumatatea cartii,si e bestiala:x De film nu mai zic nimic:x Just...I love Twilight:x

    5
    0

  • samira pe 7 Mar 2009, 20:25
    twilight

    sincer,cred k este un film grozav,bineinteles aqm vb din perspectiva spectatorului,nu a criticului de fim.eu cred k actorii si-au intrat in rol f bn,iar povestea este super.mi-a pl si faptul k ,desi este o poveste q vampiri,nu s-au folosit toate cliseele kre ex in filmele de acest gen.de asemenea,actorii se potrivesc si k aspect,kristen stewart,are o fata comuna,exact qm este descrisa fiind bella,iar robert pattison este genul chipes,dar in acelasi timp expresiv,enigmatic.oriqm,nu am cv anume c nu mi-a pl in film.abia astept sa fie lansat si new moon,kre am auzit k va avea premiera p 21 noiembrie:)

    4
    0

  • iulian pe 17 Feb 2009, 02:33
    hmm

    oricum cred k sunt singurul baiat caruia i-a placut filmul. ciudat

    3
    0

  • iulian pe 17 Feb 2009, 02:24
    best

    filmul asta nu are nevoie de efecte speciale si eu zic k a fost super tare, ar trebui sa citesti cartea, e misto. nu imi placea sa citesc pana nu am vaz filmu asta si de atunci,(parca pe 2 ian l-am vazut) mi-am dorit cartea, (pe ambele aparute) si sunt super marfa, nu le-am lasat din mana pana nu le-am terminat cu toate k eram in sesiune jocul actorilor: pai robert a jucat extraordinar, sa implicat asa de tare k iau trebuit 2 luni sa nu mai fie inebunit dupa bella, la fel si cel care la interpretat pe james a fost perfect, sau actrita care a inerpretat-o pe alice(juca pentru prima oara in filme) eu zic k are extrem de putine defecte si ca merita vazut oricand, sa mai mentionez k nu ma dau in vant dupa filme de dragoste si nici dupa cele cu vampiri dar am vazut twilight de vro 8-9 ori plus de 2 ori la cinema, sa zicem k daca ar mai fiii lucrat putin ar fii fost perfect, oricum e peste toate filmele cu vampirii facute vreodata si printre cele mai bune de dragoste avand in vedere k a devenit un fenomen in scurt timp si cartile si filmul, nu credeam k un film asa linistit poate avea un asemenea succes mai ales k actorii sunt niste pustii care au intre 17 si 22 ani, bravo lor si celor care sau ocupat de film e un succes cu foarte putine defecte si reiau:'' dupa parerea mea nu are nevoi de efecte speciale si jocul actorilor a fost bun chiar perfect al lui edward (robert pattison)'' am mai vazut comentarii ale unor critici care ridicau in slavi actorii celebrii dupa roluri proaste, sa fim seriosi actorii sunt peste asteptarile mele cel putin, doar vro 3 stiam dinainte, salut, va recomand filmul cu cea mai mare placere

    3
    0

  • vio pe 30 Ian 2009, 17:17
    twilight

    c s zic..........the best movie!!:x:x:x cei mai tari actori!

    3
    0

  • elle.lalu pe 29 Ian 2009, 10:36
    ...

    e super ok filmul ...actorii sunt profesionisti iar robert pattinson e super frumos :X

    2
    1

  • Mia pe 22 Ian 2009, 15:06
    film

    Draga Roxana, autoarea vorbeste despre film, nu despre carti. Or fi ele ok, dar filmul nu e la inaltime. Nu ar fi prima data cand dupa o carte buna se face un film prost. N-ar trebui, teoretic, ca filmul sa dea o imagine asupra cartii? Daca e una nefavorabila, nu stiu cine mai citeste si cartile. Iar daca n-are treaba cu povestea din carte, atunci poate ca intr-adevar filmul e prost. Iar daca vrei o parere de ansamblu, eu am citit cartea si am vazut filmul, iar fimul e slabut.

    1
    3

  • Roxana pe 22 Ian 2009, 04:41
    Din pacate nu ai citit cartile

    Din pacate nu ai citit cartile si nu ai o parere corecta si obiectiva asupra actiunii si a mesajului pe care a vrut sa-l transmita Meyer. E oricum parerea ta si o respect si banuiesc ca inteleg de ce nu poti sa-ti faci o parere dupa ce ai vazut doar un film ce nu poate in 120 de minute sa surprinda toate momentele din carte. Ce m-a deranjat la ce ai scris a fost ca intriga scartaie. Dupa parerea mea, intriga nu scartaie deloc si din contra, te face sa tanjesti sa vezi mai mult, sa vezi ce se intampla. Tot filmul (precum si cele 4 carti) par a fi un joc de-a soarecele si pisica sau o calatorie unde ba esti sus si zbori si povestea te face sa zambesti, ba esti jos si totul e negru si simti ca esti sub apa si te ineci si astepti o gura de aer si iesirea la suprafata. Cartea mizeaza f mult pe ceea ce simte Bella, care se vede un outsider total, cand de fapt este un insider, o fata talentata. Nu vreau sa dezvalui mai multe din plot, dar recomand sa citesti cartile ca sa poti sa ai o parere globala asupra actiunii. Numai bine, Roxana

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod