Top 3 filme romanesti in 2008

6 Ianuarie 2009
Am avut "Supravietuitorul", "Restul e tacere", "Boogie" sau "Nunta muta", iar lista poate continua. Productia cinematografica romaneasca a inceput sa infloreasca, dovada fiind premiile pe care regizorii romani le-au luat in ultimii ani la festivaluri importante de film.
Am avut "Supravietuitorul", "Restul e tacere", "Boogie" sau "Nunta muta", iar lista poate continua. Productia cinematografica romaneasca a inceput sa infloreasca, dovada fiind premiile pe care regizorii romani le-au luat in ultimii ani la festivaluri importante de film.

Sfarsit de an 2008, inceput de an 2009...

Asa cum este normal, la fiecare sfarsit de an ne facem bilantul. Nu puteam sa trec cu vederea peliculele realizate in anul care tocmai s-a incheiat. Cu sprijinul celor de la Cinemagia.ro, am realizat un Top 3 al celor mai vizionate filme din 2008.

"Supravietuitorul", cel mai recent film al regizorului Sergiu Nicolaescu, a adus in cinematografe un numar de 26.772 de persoane.
Readucand in actualitate povestea comisarului Moldovan, fenomenala acum 30 de ani, Sergiu Nicolaescu a reusit sa inregistreze un nou succes.

"Explicatia ar fi data de faptul ca productia a rulat in cinematografe un numar record de saptamani: 16 - fata de noua cate a rulat in Romania un blockbuster - de exemplu 'Cavalerul negru' ('The Dark Knight')", spun cei de la Cinemagia.ro. La capitolul incasari, pelicula a strans in jur de 300.000 lei, conform celor de la Realitatea TV.

Inainte de toate aceste considerente, spun cu siguranta ca acest succes se datoreaza in mare parte si retetei la care a apelat regizorul: actiune, putina drama si evident, dragoste.
Toate acestea completand imaginea legendarului comisar Moldovan. Sa nu uitam totodata si numele prezente in distributie, de la vedete actuale care vand foarte bine, cum ar fi Loredana Groza, Simona Patruleasa sau Ileana Lazariuc, la adevarate legende ale cinematografiei romanesti: Jean Constantin, Ion Dichiseanu sau Vladimir Gaitan.

Propunerea Romaniei la Oscarul din 2009 este pelicula "Restul e tacere". Aceasta s-a clasat pe locul doi in acest top, cu un numar de 22.024 de persoane, in zece saptamani. Financiar vorbind pelicula a strans 248.619 lei. Productia regizata de Nae Caranfil spune povestea lui Grig, fiul mai putin celebru al unei legende a Teatrului National, in urma cu 100 de ani.


Pentru ca nu-si gaseste sub nicio forma drumul in viata profesionala si nici in cea personala, barbatul planuieste sa regizeze un film, lucru pe care tatal lui nu i l-ar fi iertat niciodata. Subiectul: razboiul dintre turci si romani, in urma caruia noi ne castigam independenta.

"Meladia de bronz" in acest clasament a fost castigata de pelicula lui Radu Muntean, "Boogie". Avandu-i in distributie pe Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Branescu, Adrian Vancica, filmul a reusit sa stranga un numar de 17.552 de spectatori si a avut incasari de 233.389 lei.

"Boogie", pelicula achizitionata si de un distribuitor de film din Franta, il are in prim-plan pe Bogdan Ciocazanu, alias Boogie, care este pus in situatia de a se imparti, la un moment dat, intre obligatiile pe care le are fata de familia sa alaturi de care a plecat in vacanta si prietenii din liceu pe care ii intalneste intamplator.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crisdany75 pe 7 Ian 2009, 11:07
    Top corect

    Sunt total de acord cu parerile dlui Stefan Dobroiu, redactor Cinemagia.ro. Desi personal cred ca "Restul e tacere" are sanse la Oscar; eu cel putin ii tin pumnii (mi-a placut filmul si jocul actorilor).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod