Elena, in drum spre trofeu

Elena Gheorghe a reprezentat cu succes Romania in semifinala Eurovision si s-a calificat aseara in finala concursului. Piesa "The Balkan Girls", compusa de Laurentiu Duta, se pare ca a placut mult la Olimpiysky Arena din Moscova.
Elena Gheorghe a reprezentat cu succes Romania in semifinala Eurovision si s-a calificat aseara in finala concursului. Piesa "The Balkan Girls", compusa de Laurentiu Duta, se pare ca a placut mult la Olimpiysky Arena din Moscova.

"Sunt pregatita pentru o victorie. De-abia astept finala, pentru ca prin cantec le voi multumi tuturor", a afirmat Elena Gheorghe, la conferinta de presa sustinuta noaptea trecuta, dupa anuntarea rezultatelor semifinalei.

Mihai Albu: "A dansat in fata mea 5 minute"


Elena a pastrat secretul in privinta costumelor ei pana in ultimul moment sau, mai bine zis, pana la ultima repetitie. A aparut pe scena imbracata intr-o rochie scurta aurie si purtand pantofi cu toc inalt de 14 cm.
Pantofii au fost realizati de Mihai Albu, creator care s-a ocupat de-a lungul ultimilor ani de incaltamintea participantelor de la Eurovision. Monica Anghel, Luminita Anghel sau Sanda Ladosi sunt artistele care l-au dus pe Albu pe scena Eurovision.

"Cand a venit sa-si ia pantofii, a dansat in fata mea 5 minute. E greu pentru o femeie sa danseze pe tocuri de 14 cm. Ea s-a descurcat minunat. A trebuit sa facem aceasta proba pentru ca se putea face de ras si ma putea face de ras si pe mine", a explicat Albu. In afara de vestimentatia artistei s-a investit si in imaginea dansatoarelor sale care au purtat rochii in culori vii, accesorizate cu mici buchetele de flori.


Elena Gheorghe va intra in competitie pentru marele trofeu Eurovision, pe 16 mai, impotriva reprezentantilor din alte 24 de tari europene.

Compozitorul Laurentiu Duta este multumit  


Compozitorul piesei "The Balkan Girls" este Laurentiu Duta, care s-a declarat multumit de prestatia din semifinala. "Spectacolul a iesit asa cum trebuia. Am avut emotii, nu a fost usor. Erau cateva piese care ne incurcau, nu stiam ce doreste publicul", a declarat el pentru Europa FM.

"In finala, Elena trebuie sa fie impecabila si sa ne clasam in primii zece", a mai precizat Laurentiu Duta cu privire la obiectivul Romaniei la Eurovision.

Reprezentanta Romaniei a fost selectata in finala de sambata in urma voturilor telefonice ale telespectatorilor din tarile participante - Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andorra, Elvetia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia - Hertegovina, la care s-au adaugat si doua tari dintre cele cinci aflate direct in finala: Anglia si Germania - acestora nefiindu-le insa permis sa-si voteze proprii concurenti.


Dupa prima semifinala, alaturi de Elena, s-au mai calificat concurentii din Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia-Hertegovina, Armenia, Islanda.

Dan Manoliu: "Cea mai grea semifinala"


Dan Manoliu, seful delegatiei romane la Eurovision, a considerat aceasta semifinala "cea mai grea dintre toate semifinalele Eurovision" la care a participat Romania pana in prezent. Aceasta pentru ca marti nu au avut drept de vot tarile care, de obicei, ne acordau creditul lor: Spania, Moldova, Grecia, Cipru.

Urmatoarea semifinala va avea loc joi seara, in aceasta urmand sa concureze Croatia, Irlanda, Letonia, Serbia, Polonia, Norvegia, Cipru, Slovacia, Danemarca, Slovenia, Ungaria, Azerbaijan, Grecia, Lituania, Moldova, Albania, Ucraina, Estonia si Olanda.

Foto: Mediafax
13 Mai 2009
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ECATERINA pe 14 Mai 2009, 11:48
    FELICITARI

    ESTE MINUNATA ELENA SI TOATA ECHIPA, VA IUBIM SI FELICITAM PROFESIONISMUL DE CARE DATI DOVA ,SUNTETI MINUNATI INDIFERENT DE LOCUL PE CARE IL OCUPAM, N-E FACETI SA FIM MANDRII DE ROMANIA .vA SARUT PE TOTI SI DOAMNE AJUTA.

    1
    0

  • danutza_80 pe 13 Mai 2009, 19:17
    Felicitari

    Bravo, Elena. Speram sa fii sus pe podium si sa te intorci acasa victorioasa. Voce, talent si frumusete, toate intr-un singur pachet.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod