Andreea Raicu da totul pentru o cauza nobila


Al noualea an


Ajuns la cea de-a noua editie, evenimentul caritabil isi propune sa asigure copiilor aflati in situatii defavorizate o viata mai buna. Fondurile stranse in cadrul editiei trecute au contribuit la deschiderea mai multor centre educationale in tara, peste 2.400 de copii si familiile lor primind sprijin prin programe de integrare scolara si protectie sociala in 2009.

"Festivalul Brazilor de Craciun este o traditie ce continua, datorita implicarii multor personalitati de marca, atat a designerilor care isi pun amprenta creativa pe bradutii licitati, cat si a sponsorilor care ni se alatura an de an. Situatia copiilor saraci este din ce in ce mai ingrijoratoare, mai ales in contextul economic actual si, de aceea, ne dorim sa continuam programele deja existente, pentru a le oferi tuturor copiilor sansa de a avea parte de educatie si mai ales de a avea o copilarie fericita.
Festivalul Brazilor de Craciun este una dintre cele mai importante surse de obtinere a fondurilor pentru proiectele 'Salvati Copiii', devenind astfel important pentru derularea planurilor viitoare ale organizatiei"
, continua Gabriela Alexandrescu.

"Le dam copiilor dreptul la educatie. Ii identificam pe copiii cu probleme, incearcam sa-i salvam din mediul in care traiesc si ii introducem in programele 'Salvatii copiii' prin care ei, practic, recupereaza acest handicap si apoi incearcam sa-i integram in societate, pentru ca practic asta este singura sansa", declara realizatorul Andi Moisescu, membru in Comitetul de organizare a evenimentului.

Printre cei 20 de designeri care s-au implicat activ in organizarea acestui eveniment, realizand brazii care vor fi licitati, se numara si Lena Criveanu.
In ciuda faptului ca aceasta este o artista in adevaratul sens al cuvantului, careia ii place sa faca si nu sa vorbeasca, Lena Criveanu a acceptat sa spuna cateva cuvinte despre acest demers: "Ajutorul meu este foarte mic, pentru ca sunt o bucatica din toata echipa asta foarte mare care strange fonduri. Am doi copii, nu e usor sa ma implic in acest lucru pentru ca imi dau seama cat este de greu pentru ei sa nu fie sprijiniti de noi cei din jur. Noi ii putem sustine real, doar cu un mic efort. Daca punem fiecare mana de la mana, putin cate putin, o sa reusim sa facem un lucru foarte mare si foarte important pentru acesti copii".

Ce este Festivalul Brazilor de Craciun si unde se duc banii?


Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de "Salvati Copiii" Romania, care are ca centru de interes o licitatie speciala de braduti de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Devenit una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina proiectele derulate de Salvati Copiii Romania.


Comitetul de Organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an are in componenta sa pe Andreea Raicu, Amalia Nastase (Managing Partner Eventures), Andi Moisescu (Realizator TV), Bianca Dordea (Director Comunicare BRD - Groupe Societe Generale), Corina Barladeanu (Manager 2activePR), Gabriela Terchila (Managing Director Proximity), Liviu Sfrija (Presedinte Henkel Romania), Nora Marcovici (CEO BBDO Romania), Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman).

In contextul economic actual, cei mai afectati de saracie vor fi in primul rand copiii. Conform datelor detinute de organizatia "Salvati copiii", la nivel national, 3 din 10 copii vor fi afectati de saracie in anul 2009.

In urma fondurilor stranse la editia din acest an a Festivalului Brazilor de Craciun, "Salvati Copiii" isi propune sa ajute peste 3.000 de copii si pe familiile lor si sa asigure continuitate programelor de educare si sustinere financiara a copiilor defavorizati.


Evenimentul de anul acesta va avea loc pe data de 10 decembrie, la Hotel Ramada Bucharest North.

19 Noiembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod