Femeile din România. De ce sunt sportive mai bune ca bărbaţii? 10 cauze

Handbalistele de la CSM Bucureşti sunt campioanele Europei, Simona Halep a câştigat la Madrid, iar în sferturi au fost prezente 4 jucătoare din ţară. De ce femeile din România sunt sportive mai bune ca bărbaţii?

Deşi în echipa de handbal CSM Bucureşti sunt multe jucătoare internaţionale, activează şi şapte românce de top. Să nu uităm că handbalul feminin e calificat la Olimpiada de la Rio, spre deosebire de cel masculin.

În tenis, la fel, fetele domină băieţii. Avem o mare campioană, iar în sferturile de finală ale turneului ATP de la Madrid au pătruns patru jucătoare din România: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cârstea şi Patricia Ţig. La masculin, Horia Tecău şi Florin Mergea au rezultate, dar numai la dublu.
La multe discipline, cum ar fi atletism, gimnastică, canotaj, în România, femeile au performanţe mai importante ca bărbaţii.

Întrebarea firească este: de ce? Iată 10 cauze specifice ţării noastre pentru care fetele au mai multe şanse să reuşească în comparaţie cu băieţii. În multe cazuri, se aplică şi în alte domenii în afară de sport.

1. Femeile din România sunt educate din copilărie în spiritul muncii. Niciuna nu se pregăteşte să fie casnică şi să se ocupe doar cu gospodăria şi creşterea copiilor. În perioada comunistă, o familie nu putea supravieţui dintr-un singur salariu, iar după 1989 situaţia nu s-a schimbat dramatic.
10 Mai 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod