Femeile din România. De ce sunt sportive mai bune ca bărbaţii? 10 cauze

Simona Halep, o jucătoare antrenată să înveţe din eşecuri

Atraşi de alcool şi jocuri video


6. În sport, se combină două tendinţe: antrenorii sunt mai umani în comportament cu fetele, iar acestea sunt mai docile. La băieţi, aceştia sunt mult mai rebeli, iar antrenorii sunt mult mai duri.
7. Băieţii au un spirit aventurier şi renunţă mai repede la o disciplină pentru a încerca o alta. Fetele se mulţumesc cu mai puţin, nu sunt în căutarea unei victorii cu orice preţ şi, atunci, renunţă mai greu.
8.

O fată are mai puţine ”ispite” şi mai multă reţinere în viaţa de zi cu zi. Băieţii se asociază mai uşor, sunt atraşi de alcool, de jocuri video, jocuri de noroc şi pierd mai repede legătura cu efortul.
9. Fetele din România pot menţine o relaţie mai uşor ca un băiat. Se ataşează mai puternic de un antrenor sau o antrenoare şi nu-l contestă la fel de des cum o fac băieţii.
10. În România, e o competivitate mai mică între fete ca între băieţi, iar acest fapt contează pe termen lung.
Fetele au posibilitatea să acumuleze fără să se erodeze în confruntări dese la o vârstă fragedă (concursuri), pe când băieţii intră în malaxorul competiţiilor de la vârste fragede, iar erodarea motivaţiei provocată de ”eşecuri” apare mai devreme.

10 Mai 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod