Tribul cu cei mai frumoși ochi: Își schimbă culoarea din cauza unui sindrom

Membrii unui trib din Indonezia au ochii de un albastru intens, electric, amintind de niște personaje din „Dune“. Explicația ține de o afecțiune genetică.

Cea mai mare țară insulară din lume, cu peste 17.000 de insule, Indonezia este căminul mai multor culturi - peste 700 de limbi și dialecte se vorbesc în acest loc de pe glob. Iar pe insula Buton se întâmplă ceva interesant.

Unii dintre indigenii care trăiesc aici au o afecțiune genetică ciudată, sindromul Waardenburg, care poate provoca schimbarea culorii ochilor într-un albastru intens, electric, asemenea fremenilor, personajele din "Dune". În unele cazuri, sindromul afectează doar un ochi, relatează Bored Panda.

Korchnoi Pasaribu, un geolog pasionat de fotografie originar din insula indoneziană Java, a reușit să surprindă privirile hipnotizante ale indigenilor din Buton și a postat imaginile pe Instagram

Nu este primul trib pe care el l-a vizitat, dar poate fi cel mai deosebit.

Posibilitatea de a avea sindromul Waardenburg este de 1 la 42.000, dar șansele de a întâlni mai mulți oameni din același grup cu această mutație genetică sunt și mai mici, notează site-ul citat.

"Știam de ei din 2019, dar abia pe 17 septembrie 2020 am mers ca să-i fotografiez. Am fost foarte fericit că în sfârșit i-am pozat", a declarat Pasaribu, adăugând că imaginile sale au și un mesaj ecologist.

Fotografiile de pe Instagram au stârnit un interes deosebit pe internet, fiind preluate de publicații din toată lumea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod