7 fete care au schimbat lumea

Dacă este un lucru pe care îl putem învăța din poveștile acestor fete este acela că niciodată nu e prea devreme în viață pentru a face lucruri mărețe, indiferent cine ești sau de unde vii.

În fiecare an, pe 11 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Fetelor, o zi în care ne amintim că peste 1,1 miliarde de fete din întreaga lume își încep drumul către maturitate.

Cele mai multe dintre ele se luptă zilnic cu dificultăți greu de imaginat, precum căsătoria forțată la vârste fragede, violența sau agresiunea sexuală și cu lipsa unor drepturi de bază precum dreptul la educație sau la asistență medicală.


În fiecare an, 12 milioane de fete sub 18 ani sunt căsătorite, 130 de milioane de fete din întreaga lume sunt retrase de la școală, în timp ce aproximativ 15 milioane adolescente cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani au parte de o experiență sexuală forțată, potrivit Agerpres.

La nivel mondial, aproape 1 din 4 fete cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani nu este angajată și nici nu are parte de educație sau formare, comparativ cu 1 din 10 băieți de aceeași vârstă. Citește mai mult aici.


Descoperă poveștile a șapte fete care au schimbat lumea.

1 din 8

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai este o activistă care militează pentru dreptul fetelor la educație. În anul 2012, când avea 15 ani, un taliban a împușcat-o în cap într-o tentativă de asasinat ce avea legătură cu campania sa pentru dreptul fetelor de a primi educație. La vârsta de 17 ani, Malala a primit Premiul Nobel pentru Pace, devenind cel mai tânăr laureat Nobel din istorie.

9 Octombrie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod