Fata cu sindrom Down care a devenit model: Medicii nu-i dădeau nicio șansă în viață, acum lumea e la picioarele ei

Născută cu sindrom Down, o adolescentă a devenit model de succes și are un iubit. Cu 15 ani în urmă, părea că are soarta pecetluită.
Dacă s-ar fi luat după doctori, Renee, o femeie acum în vârstă de 40 de ani, i-ar fi retezat orice șansă fiicei sale. Când fetița a venit pe lume, medicii i-au spus femeii că micuța are sindrom Down și i-au recomandat să o lase la un centru de îngrijire sau s-o dea spre adopție pentru că va fi nevoită să poarte scutece când va fi adult - erau convinși că fetița nu se putea descurca pe cont propriu când va deveni adult.

Astăzi, Kennedy Garcia le-a întrecut toate așteptările. Adolescenta în vârstă de 15 ani a semnat un contract cu o agenție de modele, lucrează în New York și Los Angeles și a avut prezentări pentru American Girl, Justice Clothing și Disney, scrie Daily Mail.

Ziua în care totul s-a schimbat


Renee a povestit pentru Metro că după ce cadrele medicale i-au dat sfatul șocant de a renunța la copilul ei, a doua zi s-a întâmplat ceva care a schimbat tot: o femeie a văzut-o pe Kennedy și a spus că e frumoasă și că și ea are o fetiță de 16 ani cu sindrom Down.

Pentru Renee a fost o rază de speranță.

Dar provocările nu s-au oprit aici. Kennedy a avut leucemie și s-a vindecat, apoi a suportat o operație dificilă pentru refacerea unui nerv spinal care i-ar fi putut provoca paralizia. Șase luni a stat cu o cască din metal pe cap și își petrecea timpul urmărind clipuri cu dans, chiar și când era imobilizată. Îi plăcea dansul, simțea că dansează doar uitându-se la imaginile acelea.



Cu o putere pe care puțini oameni o au, Kennedy s-a făcut bine și a început să danseze. "Era în elementul ei și de atunci nu ne-am mai uitat înapoi", a povestit mama sa.

Atrasă de modelling și actorie, fata și-a dezvoltat aptitudinile și a semnat un contract cu agenția KMR Diversity and Dream Talent Management. Astăzi dă probe la New York și Los Angeles și a apărut recent într-o reclamă pentru recensământul populației din SUA.

A prezentat pentru brandurile Zulily și Aetna și a apărut în emisiunea "This is Us".

Kennedy nu se descurcă excelent doar pe plan profesional: este foarte apropiată de frații ei, Kassidy (20 de ani), Kameron (18 ani) și Keegan (12 ani) și are o grămasă de prieteni.

"Ne-a adus multă bucurie și porții de râs în viețile noastre și a devenit o tânără minunată și amuzantă, lumea e la picioarele ei", a spus mama ei.

Iubitul cu sindrom Down și priceput la „texte de agățat“


Contrazicând total așteptările medicilor, Kennedy are și un iubit, pe care l-a cunoscut la 12 ani. Și el are sindrom Down. Matthew, în vârstă de 19 ani, dar e foarte descurcăreț și a știut cum "s-a agațe" pe Kennedy cu un "text" inteligent: "S-a dus direct la ea, i-a dat telefonul lui și i-a spus: <<Cred că mi s-a stricat mobilul, fiindcă nu am numărul tău>>.

Nu mi-a venit să cred ce priceput la vorbă e, mi-a plăcut că este curajos și amuzant", a povestit Renee.

Cei doi tineri se vizitează o dată pe lună, merg la dans și se înțeleg foarte bine. "Acesta e același copil despre doctorii mi-au zis că trebuie să-l duc la un centru de îngrijire. E șocant cât de mult au greșit și asta cu doar 15 ani în urmă", a spus mama fetei.



"Simt că am făcut progrese mari. Kennedy este acceptată oriunde se duce. Amândouă administrăm contul ei de Instagram, unde admiratorii ei au diverse povești de viață", a declarat femeia pentru The Mightly.

În căutarea fericirii


Kennedy a devenit și o militantă pentru integrarea copiilor și tinerilor cu sindrom Down. Ea merge în școli și colegii pentru a vorbi despre această afecțiune și despre cum pot copiii și tinerii să fie prieteni cu cei care au acest sindrom.
"Faptul că acești profesori și aceste școli îi dau șansa de a merge acolo și de a vorbi arată ce progres important s-a făcut în ultimii ani", arată Renee.

Însă cel mai mult, femeia își dorește ca fiica ei să fie fericită: "Vreau ca ea să fie fericită oriunde o va duce viața."

"N-am nicio îndoială că va continua să crească și să fie un adult independent, puternic și uimitor în timp ce va face actorie, va merge la colegiu, va ține discursuri sau își va găsi pasiunea în alt domeniu. Sper doar că ea va continua să trăiască cea mai bună viață orice ar fi"
, a mai spus mama fetei.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod