20 de lucruri care costau o avere în anii trecuți: Cu cât se vindeau computerele și telefoanele

Tehnologia costa enorm în anii trecuți și foarte puțini oameni își permiteau să cumpere așa ceva. Trebuia să muncești câteva luni pentru o memorie de computer care acum este mai mică și decât un card de memorie pentru telefon.
Astăzi, cu mai puțin de 100 de dolari îți cumperi un hard extern cu memorie de 4 TB. Cu un salariu îți permiți un telefon mobil performant sau un computer. Dar în urmă cu câteva decenii, așa ceva era de neconceput - munceai câteva luni, chiar un an, pentru a strânge banii cu care să cumperi niște lucruri pe atunci moderne.

Reclamele din acei ani redau perfect cât de scumpă era cândva tehnologia și ne pune pe gânduri - oare câte dintre obiectele moderne pe care le folosim azi vor deveni inutile în viitor? Isaiah Nwukor, web developer și designer la Storemods, un serviciu de comerț electronic, spune că cloud-ul ar putea elimina de pe piață toate dispozitivele pe care oamenii le folosesc în prezent pentru stocarea datelor.

La finele anilor '90, CD-urile au scos din uz dischetele, apoi DVD-urile au acaparat piața, iar la începutul anilor 2000 stick-urile USB au eliminat CD-urile și DVD-urile.
Acum cloud-ul, cu o capacitate nelimitată de stocare și cu o securitate crescândă, promite să facă același lucru cu stocarea fizică.

Unii experți prevăd și sfârșitul laptopurilor. "Laptopurile sunt înlocuite repede de tablete. Tabletele modernde au putere de calcul mai mare decât are nevoie utilizatorul mediu", a declarat pentru Business Insider Bryan Lemon, șeful echipei de software de la Heliponix, adăugând că toate nevoile de lucru, chiar și cele ale dezvoltatorilor de software, se vor muta pe tablete.
El arată că va fi ceva obișnuit să ai o tabletă cu o stație de andocare la care să atașezi toate perifericele, precum o tasatură sau un ecran mai mare.

Reclamele vechi publicate de Bored Panda demonstrează că tehnologia avansează cu pași rapizi. Ceea ce ieri costa o avere se ieftinește azi, iar mâine poate fi complet inutil.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod