De ce au animalele pete neobişnuite: Motivul e acelaşi ca la oameni - FOTO

Animalele cu pete neobişnuite ies în evidenţă prin aspectul lor. Cauza este aceeaşi ca la oameni şi ţine de sistemul imunitar.
Vitiligo este o afecţiune de lungă durată a pielii, caracterizată prin apariţia unor pete albe care apar în diferite părţi ale corpului. Survine când sistemul imunitar al organismului atacă şi distruge melanocitele, celulele care produc melanina - pigmentul natural al pielii, părului, ochilor.

Aproximativ 1% din populaţia planetei, adică în jur de 50 de milioane de persoane, suferă de vitiligo, din care între două şi cinci milioane trăiesc numai în Statele Unite. Însă nu numai oamenii suferă de Vitiligo, ci şi animalele.

Imaginile prezentate de Bored Panda surprind diverse specii de animale cu pete neobişnuite, cauzate de alterarea pigmentului care colorează pielea şi blana, de la câini şi pisici până la păsări şi chiar o girafă.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod