Cum convingi un copil să mănânce sănătos: cu farfurii ca-n desene animate!

O femeie din Australia reproduce personaje din desenele animate pentru a-l face pe fiul ei să mănânce fructe şi legume. Strategia sa dă roade şi i-a adus aproape 50.000 de admiratori pe Instagram.
Un avocado are faţa lui Kermit, iar spaghettele seamănă cu Elsa. Laleh Mohmedi a găsit o metodă prin care să-l facă pe fiul ei să mănânce legume, paste şi seminţe, pe care de obicei le dădea la o parte.

Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi să le ascundă sub alte feluri de mâncare sau să le spună copiilor că sunt "cool", însă Laleh Mohmedi a găsit un mod creativ de a-şi determina copilul să facă pace cu legumele.
Anul trecut, ea a devenit celebră cu trucurile sale creative prin care l-a convins pe Jacob, băieţelul ei de doi ani, să adopte o hietă sănătoasă.

Mai întâi de toate, trebuie spus că Laleh lucrează pe post de bucătar, aşadar a abordat această chestiune cu aptitudini profesionale, ceea ce nu-i chiar la îndemâna oricui.
Dar ideile sale pot fi adoptate şi simplificate de orice părinte interesat.

Femeia din Melbourne a început să reproducă personaje din desene animate pe la mijlocul anului trecut, iar de atunci l-a cucerit pe băieţelul ei aducându-i în farfurie pe Judy Hopps din "Zootopia" şi Elsa din "Frozen", relatează Daily Mail.

"La început, i-am făcut un leu, care semăna mai mult cu un urs, şi i-a plăcut la nebunie. Întotdeauna am fost o apărătoare a hranei organice şi sănătoase"
, a declarat Laleh.

Într-un an, ea s-a specializat în reproducerea tot mai multor personaje animate, devenind o atracţie online, iar pagina sa de Instagram, denumită  Jacob's Food Diaries, are 49.000 de admiratori.
Dar mai important e că fiul său este atât de înnebunit de operele ei, încât acum mănâncă orice găseşte în farfurie, orice ingrediente foloseşte.

De la caracatiţă la bacon, de la avocado la vinete, punând pe listă şi orice fructe, fără excepţii, creaţiile sale sunt foarte apetisante, iar băieţelul său abia aşteaptă să vadă ce i-a pregătit.

Cum vă închipuiţi, pentru Laleh nu-i uşor să-şi tot frământe imaginaţia şi să potrivească ingredientele în aşa fel încât mâncarea să arate perfect în farfurie, dar ea spune că bucuria copilului merită tot efortul. "Îmi ia cam 20-35 de minute, în funcţie de personaj.
Cu o seară înainte, Jacob îmi spune ce personaj vrea. Eu caut pe Google să văd cum arată şi văd ce culori trebuie să folosesc"
, a explicat ea.

Deşi se concentrează pe dieta sănătoasă, Laleh Mohmedi spune că din când în când mai strecoară şi câte un desert mai "neortodox", pentru că dieta sănătoasă este concepută pentru un copil şi nu trebuie dusă la extrem.

Australianca le încurajează şi pe alte mame să apeleze la curentul "food art", pentru că, deşi pare dificil, este o cale bună de a-i atrage pe copii în bucătărie şi de a-i face să aprecieze mâncarea sănătoasă.

"Când mă uit înapoi la prima farfurie mi se pare că a fost prea simplistă şi urâtă, dar copiii nu au un gust foarte critic.
Bucuria lui Jacob, de la prima pe care am făcut-o până la cele pe care i le fac acum este la fel"
, a mai spus femeia.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod