ouă

Cele mai mici ouă, descoperirea surprinzătoare din grădină

Un bărbat a găsit în grădina sa câteva ouă foarte mici. Descoperirea lui s-a transformat apoi într-o surpriză minunată.

Grădinăritul este o ocupație foarte populară și utilă, iar uneori îți poate aduce satisfacții neașteptate. Este și cazul unui bărbat care își făcea de lucru prin curte când a observat ceva interesant în interiorul unei bucăţi de lemn: mai bine de zece ouă foarte mici, cu formă ovală, lipite într-o scobitură.



Bărbatul a reușit să le scoată de acolo intacte și a pus câteva în palmă, apoi le-a fotografiat, intrigat de dimensiunea lor redusă. Tot întrebându-se ce vietate face asemenea ouă, a observat că unul dintre acestea începe să se miște și a așteptat cu răbdare să vadă ce se întâmplă.

N-a durat mult și a primit răspunsul la întrebarea sa: din oul care e eclozat a ieșit cea mai mică Gecko pe care a văzut-o vreodată, o șopârlă care s-a lipit imediat de degetul lui, parcă știind că omul va avea grijă de ea și nu-i va face rău. Toți puii sunt drăguți, dar acesta este cu adevărat nemaipomenit.



Șopârlele Gecko își duc traiul în orice grădină, consumând cantități mari de insecte care pot dăuna plantelor. Preferații lor sunt gândacii, greierii, țânțarii și furnicile, relatează site-ul World of Animals.



Considerate "paznicii grădinilor", aceste șopârle trăiesc mai mulți ani, iar când găsesc un loc care le protejează se stabilesc acolo. Grădinarii pricepuți știu cum să le atragă, amenajându-le locuri pe gustul lor - gropițe și scobituri ferite, ascunse sub pietre și vegetație, pe care nu le tulbură cu lucrările, lăsându-le să-și facă acolo cuibul. E suficient să pui în preajmă și un ghiveci vechi sau un borcan pe care în mod normal l-ai arunca, umplut cu apă, iar șopârlițele vor prefera să se așeze cât mai aproape de sursa de hidratare.



Gecko adoră locurile dosnice, întrucât sunt foarte sfioase și se retrag imediat când aud pași.

De asemenea, au nevoie de un refugiu în care să dispară repede când sunt atacate de pisici, câini, păsări, șerpi sau broaște. Dacă sunt prinse de coadă, șopârlele gecko au un mecanism de apărare uimitor: coada se desprinde, dar continuă să se miște, derutându-l pe atacator, suficient cât micuța reptilă să câștige timp pentru a se ascunde. Coada se regenerează, arată site-ul citat.

 

Foto: World of Animals

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod