Program de weekend



Duminica, 1 noiembrie


Zilele Culturii Germane


Locatie: Sala Dalles
Ora: 10.00

In perioada 1-9 noiembrie, Ambasada Republicii Federale Germania organizeaza Zilele Culturii Germane, eveniment ce se desfasoara sub semnul implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Evenimentul, ce cuprinde numeroase manifestari culturale, va debuta duminica, 1 noiembrie, la orele 19:00, la Galeria Dalles, in prezenta Excelentei Sale Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti.

Zilele Culturii Germane cuprind un calendar bogat de evenimente, de la expozitii foto de arhitectura, la film, de la teatru la concerte – clasice, pop, hip-hop, de la lectura, la simpozioane pe teme de stiinta si cercetare sau dezbateri publice.
Un moment aparte il constituie Zilele Filmului German, care se desfasoara in perioada 2-5 noiembrie, la Cinema Studio, prezentand 7 proiectii de filme artistice si scurtmetraje din perioada 1955-2006, avand ca tema comuna Zidul Berlinului.

Recomandat de 1801.ro


Seri Irlandeze (editie de Halloween)


Locatie: Clubul Taranului
Ora: 19.00

Sesiunea de toamna a  Serilor Irlandeze continua cu o editie speciala de Halloween. Formatia Shannon si dansatorii Irish Way va asteapta intr-un decor special si va indeamna sa va costumati potrivit evenimentului.

Halloween este o sarbatoare de origine irlandeza (celtica), preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii.
Ea este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza — de exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie.

Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows' Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental — catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul cioplit, care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori, omenii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje bizare.
In alte tari Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

Intrarea va costa 20 lei, iar elevii si studentii beneficiaza de un pret special de 15 lei.


Filmul "Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste in timpul liber" (2009)


Regia: Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Razvan Marculescu, Cristian Mungiu, Constantin Popescu Jr.
Cu: Diana Cavallioti, Radu Iacoban
Gen: Comedie, Drama
Durata: 70 minute

Romania, anii 80: la primaria din sat suna telefonul: un politruc de la centru porneste sa inspecteze traseul vizitei de lucru care urmeaza sa aiba loc in ziua urmatoare si insista ca ordinele sa-i fie respectate intocmai.

In Casa Scanteii e fierbere mare: in toate fotografiile oficiale, tovarasul Ceausescu... mai multe afli de pe cinemagia.ro.
30 Octombrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod