O zi de miercuri speciala...

... in care vei putea merge la film, la muzeu, la club sau la o petrecere.
... in care vei putea merge la film, la muzeu, la club sau la o petrecere. Pentru mijlocul acestei saptamani iti propun sa uiti putin de tavalugul zilelor obisnuite si sa te cufunzi in arta, traditii, cultura.

In prima faza ti-as propune sa mergi sa vezi pelicula "Agora", o coproductie Spania - Malta, regizata de Alejandro Amenabar. In Egiptul secolului 4, aflat sub cucerirea Imperiului Roman, revoltele religioase izbucnite pe strazile din Alexandria ajung si la zidurile faimoasei biblioteci. Inchisa intre zidurile acesteia, Hypatia (Rachel Weisz), astronom si matematician de geniu, se lupta sa salveze intelepciunea Lumii Vechi cuprinsa in nepretuitele comori literare, ajutata de discipolii sai. Doi tineri se lupta pentru a cuceri inima frumoasei Hypatia - discipolul acesteia, Orestes (Oscar Isaac), un tanar nobil, foarte abil, si Davus (Max Minghella), sclavul ei.
Davus are de facut o alegere cumplita - aceea de a ramane alaturi de stapana sa pe care o iubeste in secret sau sa aleaga libertatea, alaturandu-se rebelilor religiosi care vor cuceri cu siguranta si biblioteca. Sursa: Cinemagia

Pelicula ruleaza dupa urmatorul program:

  • Movieplex
  • Miercuri, 03 Feb 2010 - 13:45 18:00 20:15 22:30
  • Hollywood Multiplex
  • Miercuri, 03 Feb 2010 - 15:00 21:45
  • Starplex
  • Miercuri, 03 Feb 2010 - 16:40 19:25
  • Cinema City Cotroceni
  • Miercuri, 03 Feb 2010 - 17:10 19:40 22:10
  • Cityplex
  • Miercuri, 03 Feb 2010 - 19:15 22:00

Incepand cu ora 18.30, Clubul Taranului Roman te invita la evenimentul intitulat "Conferintele de la Sosea". Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, va continua si in cursul anului 2010 ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala.
Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

Miercuri, 3 februarie, de la ora 18:30, la Clubul Taranului, etnologii Carmen Mihalache si Maria Mateoniu ne vor vorbi despre "Colectii si patrimoniu local".

Moderatorul conferintei va fi Vintila Mihailescu, antropolog, director al Muzeului Taranului Roman

Daca nu vrei sa mergi la Clubul Taranului Roman, poti alege "Seara Prietenilor la Muzeul Zambaccian". Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei si Institutul Francez din Bucuresti va invita miercuri, 3 februarie, ora 18.30, la conferinta in limba franceza Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l'art deco, sustinuta de Stephane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Expertilor de Arta, care va avea loc la Muzeul Zambaccian (str.
Muzeul Zambaccian nr. 21A, cartier Dorobanti).

Intrarea este libera, dar datorita numarului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe baza de inscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro.

Bernard Boutet de Monvel (1881-1949), cunoscut astazi pentru peisajele urbane deosebit de minutioase ale New-York-ului realizate la sfarsitul anilor '20 si la inceputul anilor '30, sau pentru tablourile pictate in Maroc in 1918, a fost, inainte de primul razboi mondial, portretist de succes al societatii epocii (inclusiv al sportsman-ilor si al personajelor dandy).

Stephane-Jacques Addade va prezenta unul dintre aceste portrete realizat in 1909 in Place de la Concorde din Paris.

Aceasta este a doua conferinta, dintr-o serie de patru, sustinuta de Stephane-Jacques Addade, in cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate in luna octombrie 2009 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei si Asociatia Prietenii MNAR.
2 Februarie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod