De la Opera, la Sala de Lectura

Opera Natioanala Bucuresti prezinta marti, 7 octombrie, ora 18.30, premiera "I Capuleti ed I Montecchi", de Vincenzo Bellini. Tot marti, la Sala de Lectura de la Teatrul Act esti asteptata sa participi...
Opera Natioanala Bucuresti prezinta marti, 7 octombrie, ora 18.30, premiera "I Capuleti ed I Montecchi", de Vincenzo Bellini. Tot marti, la Sala de Lectura  de la Teatrul Act esti asteptata sa participi la o seara de pian sustinuta de Laura Danaila.

Premiera la ONB - "I Capuleti ed I Montecchi" de Vincenzo Bellini


Marti, 7 octombrie 2008, publicul ONB se va bucura de cea dintai premiera a stagiunii: opera "I Capuleti ed I Montecchi" de Vincenzo Bellini, intr-o distributie ce cuprinde atat nume de rezonanta ale scenei lirice bucurestene, cat si tineri solisti in plina afirmare: Mihaela Stanciu (Giulietta), Pompeiu Harasteanu (Lorenzo), Mihaela Ispan (Romeo), Teodor Ilincai (Tebaldo), Marius Bolos (Capellio). Ora de incepere a spectacolului este 18.30.

"I Capuleti ed I Montecchi" va fi prezentat publicului in varianta semi-concertanta, in Foaierul Galben al teatrului.
Pregatirea muzicala este asigurata de pianista Ioana Maxim, coordonatorul proiectului fiind regizoarea Anda Tabacaru Hogea.

Cea de-a doua reprezentatie este programata pentru data de 14 octombrie, iar cea de-a treia va avea loc in data de 25 octombrie, la Castelul Peles.

"I Capuleti ed I Montecchi" face parte din proiectul Opera Rara, initiat de Opera Nationala Bucuresti in scopul promovarii unor opere putin sau deloc cantate in Romania, dar existente pe afisele teatrelor lirice europene.

Intre 15 si 23 noiembrie va avea loc "Festivalul Puccini", dedicat aniversarii a 150 de ani de la nasterea marelui compozitor. In cadrul evenimentului vor fi prezentate in premiera inca doua titluri din ciclul Opera Rara: "Le Villi" si "Edgar", in varianta concertanta.

Seara de pian la Sala de Lectura


De la inceputul lunii octombrie Sala de Lectura va gazdui o seara de pian cu muzica clasica. In fiecare marti, de la ora 19.30, esti invitata sa o asculti pe Laura Danaila cantand fragmente celebre compuse de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Claude Debussy.

Laura Danaila a terminat Conservatorul si a fost profesoara de pian la liceul "George Enescu".
Chiar daca acum a schimbat drumul profesional, pianista e indragostita de acest incredibil instrument muzical. Sala de Lectura i-a oferit ocazia de a impartasi celor doritori bucuria reintalnirii cu piese celebre din repertoriul pentru pian. Laura Danaila ne marturiseste: "Pianul reprezinta pentru mine foarte multe: o oaza de liniste, o regasire a sufletului, o posibilitate de a vorbi cu celelalte suflete care ma asculta."

Sala de Lectura este Ceainaria Teatrului ACT. In afara de ceainarie, spatiul mai indeplineste un rol esential: are si o biblioteca. Prin intermediul partenerilor nostri, editurile prietene, ne dorim ca Sala de Lectura sa devina un adevarat spatiu in care te poti bucura de carti mai vechi, dar si mai noi, intr-un cadru intim si placut.

In plus, la Sala de Lectura vei avea ocazia sa "savurezi", pe langa ceaiuri si carti bune, si multe evenimente speciale: lansari de carte, seri de lectura si de teatru sau expozitii temporare.
Sala de Lectura se doreste a fi un spatiu deschis, o scena de afirmare a adevaratelor talente din toate domeniile artei.

Orar Sala de Lectura:
Luni - duminica 15.00 - 23.00
Adresa: Calea Victoriei nr. 126, etaj 2, Bucurest
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod