Au început să omoare câinii din adăposturi

Noua lege de gestionare a animalelor fără stăpân - supranumită și Legea Ionuț, după numele copilului omorât de câini în sectorul 2 vara trecută - a început să producă efecte. Dorită de

Noua lege de gestionare a animalelor fără stăpân - supranumită și Legea Ionuț, după numele copilului omorât de câini în sectorul 2 vara trecută - a început să producă efecte. Dorită de unii, nedorită de alții, eutanasierea maidanezilor nerevendicați a început în unele adăposturi din țară. Primii au fost buzoienii, care au omorât deja 57 de câini nedoriți. Din păcate practica asta se va perpetua și se va extinde în toată țara, din cauza faptului că românii au cam demonstrat că iubesc animalele doar declarativ.

În urma nenumăratelor campanii de adopție derulate în ultimii ani foarte puțini câini au fost adoptați cu adevărat.

În cazul în care, în ultimul ceas, vă gândiți să faceți o faptă bună și să salvați un suflet de la o moarte inutilă, și să câștigați astfel un prieten pe viață, aveți aici lista cu adăposturile publice și private din toată țara. Mergeți în orașul vostru și luați acasă un cățel. Sau măcar adoptați-l la distanță, donând lunar o sumă infimă pentru hrana și întreținerea lui.

În același timp cu decimarea maidanezilor din adăposturi se schimbă și regulile ce guvernează gestionarea animalelor cu stăpân.

Mai exact, ca stăpâni de câine aveți unele obligații printre care înregistrarea acestuia în registrul național al animalelor și castrarea lui în cazul în care nu se încadrează într-una din rasele protejate pentru reproducere. Găsiți aici noile reguli privind obligațiile voastre ca stăpâni de animale de companie. Teoretic vă expuneți unui risc de amendă dacă nu vă conformați.

Dacă vă întrebați care e legătura dintre cele două chestiuni - uciderea maidanezilor și sterilizarea câinilor cu stăpân - ei bine este una foarte directă.

Mulți dintre câinii de pe străzi provind de fapt din gospodării, pui aruncați pentru că sunt metiși sau pentru că stăpânul nu s-a gândit ce va face cu rezultatul „bucuriei” pe care i-a făcut-o prietenului lui cel mai bun. Dacă vă gândiți un pic, omorârea în masă a câinilor de acum se datorează indiferenței de care am dat dovadă toți în ultimii 20 de ani.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod