Cea mai frumoasă toaletă publică din lume: Așa ceva numai în Norvegia poți vedea!

Frumusețea naturii se îmbină perfect cu soluțiile moderne de arhitectură, rezultând cea mai frumoasă toaletă publică din lume. În materie de minimalism, norvegienii sunt inegalabili!
Splendoarea peisajelor scadinave reprezintă decorul perfect pentru arhitectura minimalistă, pe care o prețuiesc nordicii. Dependența lor de simplitate generează idei absolut strălucitoare în materie de design, iar la acest capitol arhitecții norvegieni se remarcă întotdeauna. În acest moment, Norvegia se poate mândri cu cea mai frumoasă toaletă publică din lume. Și din sistemul solar, scriu, impresionați, Jonas Grinevičius și Mindaugas Balčiauskas, de la Bored Panda.

Arhitecții Marit Justine Haugen și Dan Zohar, din Oslo, demonstrează prin acest proiect că poți găsi oriunde frumusețea.
Nu doar catedralele, nu doar sălile de operă, muzeele sau sediile Parlamentelor pot fi impresionante, ci și o toaletă publică.

Conceptul de la care au pornit Haugen și Zohar se bazează pe o necesitate umană: oricine intră într-un asemenea loc trebuie să se simtă relaxat. Dar în loc să ridice o construcție banală, ei au realizat o veritabilă operă de artă modernă.

Situată în zona de relaxare Uredd (sau Ureddplassen), toaleta este înconjurată de mare și de fiorduri. Iarna, poți admira aici luminile jucăușe ale aurorei boreale, iar vara te poți delecta privind marea în timpul nopții și răsăritul și apusul - ziua.
E un peisaj ireal de frumos, din care nu te mai poți smulge.

Locul în care se află toaleta publică nu este foarte departe de orașul Gildeskål. Toaleta face parte dotările șoselei Helgelandskysten, cea mai lungă șosea de coastă din Norvegia. Cu o lungime de 433 de kilometri, aceasta străbate clee mai pitorești zone de coastă și a fost refăcută recent, lucrările costând 1,5 milioane de euro. Proiectul a inclus și construirea unei toalete publice, iar arhitecții au realizat o operă de artă.
"Perspectiva de aici este unică și poți să stai liniștit, departe de zgomotul traficului", a explicat Steinar Skaar, directorul șoselei Helgelandskysten.

Toaleta superbă nu este singura atracție din popasul Ureddplassen. Aici se află și un monument ridicat în memoria a 42 de marinari care au murit în februarie 1943, când submarinul norvegian HNoMS Uredd ("Neînfricatul") a fost scufundat de explozia unei mine germane.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod