Asasini pe două roţi: Portretele terifiante ale motocicliştilor criminali

Ca în "Mad Max": chipul fioros al acestui membru al bandei Mighty Mongrel Mob arată cât de violentă este lumea lui


Rotman, care a surprins portretele unor membri importanţi, printre care criminalii Shane Harrison, Bung Eye, Greco şi Toots, a declarat pentru Daily Mail Australia că a început să le câştige încrederea pe când făcea poze în închisorile din Noua Zeelandă. "Am vorbit cu un ofiţer care se ocupă de bande, am vizitat casele şi cluburile a sute de membri ai bandelor.

Istoria lor e foate violentă, normal că de multe ori mi-a fost teamă. Întotdeauna simţeam că dacă îi supăram, m-ar ucide", a mărturisit el.

Deşi demersul său este unul exclusiv artistic, fotografiile nu s-au bucurat numai de aprecieri. Expoziţia au provocat revolta opiniei publice atunci când au fost expuse în oraşul uneia dintre victimele criminalului Shane Harrison.

Rotman admite că a făcut un compromis pentru a pătrunde în clubul motocicliştilor asasini: în schimbul accesului pe care aceştia i l-au acordat, el s-a concentrat pe latura artistică şi nu pe identificarea acestora pentru a fi daţi pe mâna oamenilor legii.
"O bandă reprezintă un set de conduite duse la extrem. Asta e ceea ce am dorit eu să explorez", a explicat fotograful. "Ceea ce am făcut eu nu este despre cine a făcut ce a făcut, ci despre o parte din ţara noastră, din istoria noastră. Nu am căutat să redau un stereotip, ci să arăt nişte oameni, aşa cum sunt ei", a explicat Rotman.


Foto: Jono Rotman, Daily Mail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod