A făcut fitness cu bunicul de 80 de ani şi a devenit model

O tânără poloneză de 24 de ani a făcut fitness în fiecare duminică cu bunicul ei, care a inspirat-o şi a ajutat-o să devină model.
Basia Kastelik a devenit pasionată de fitnes după ce bunicul ei s-a ocupat de pregătirea sa când era adolescentă. Deşi nu era atrasă de sport şi i-a luat ceva până când s-a obişnuit cu exerciţiile fizice, ea a devenit model urmând sfaturile bunicului. Jan Grzybowski are 80 de ani, dar face exerciţii fără menajamente; cei doi se antrenează în fiecare duminică la casa de vacanţă a familiei, construită într-un sat pitoresc din Polonia.

Basia a trăit patru ani la Londra, dar îşi vizita periodic bunicul. În vara anului trecut, ea s-a întors în Polonia şi au început să se antreneze constant. Exerciţiile lor includ greutăţi, genuflexiuni, flotări, alergare şi ciclism. Graţie partenerului său de pregătire, Basia are acum un abdomen cu şase pătrăţele bine conturate pe care poţi să tai lemne, este într-o formă musculară perfectă şi a devenit fitness model.

"Nu m-aş fi apucat niciodată de fitness dacă nu era bunicul, el este inspiraţia mea şi m-a ajutat enorm.
A fost bolnav de cancer când avea 60 de ani, slăbise îngrozitor. Din fericire, a reuşit să-l învingă şi de atunci a devenit un maniac al fitness-ului. Acum merg la sală de cinci ori pe săptămână şi trebuie să-i mulţumesc în mod special bunicului meu"
, a declarat Basia.

"Lucrez ca model de fitness şi wellness coach, pe lângă slujba din domeniul marketingului. Îmi place să ajut oamenii să se menţină sănătoşi cu ajutorul dietei şi a exerciţiilor", a mai spus ea.

Basia speră să fie la fel de rezistentă ca bunicul ei când va îmbătrâni: "Am început să lucrez cu bunicul meu când eram copil, dar abia acum câţiva ani am început să o luăm mai în serios. El este supertare, mai ales pentru cineva care are 80 de ani, îmi doresc să fiu ca el la vârsta lui.
Încă poate să facă trei serii de flotări, exerciţii pentru bicepşi şi să ridice greutăţi."


Jan Grzybowski a fost aproape toată viaţa pasionat de fitness. La 20 de ani, a fost antrenor de box şi a practicat ridicarea greutăţilor. El a ridicat casa de vacanţă în urmă cu 40 de ani, iar Basia spune că acesta este locul perfect pentru antrenamente - situată într-o regiune din sud-estul Poloniei, lângă un lac pitoresc, Basia şi Jan se antrenează acolo trăgând de barele de oţel şi de echipamentul de gimnastică construit pe cont propriu, scrie ziarul britanic Daily Mail.

"Când eram mică stăteam aici mai multe săptămâni cu bunicul. Exerciţiile sunt foarte bune, pentru că nu ne distrage nimic, e linişte, suntem doar noi şi natura, n-avem nici energie eletrică.
Lucrăm până obosim, dar ne place să venim aici şi să stăm în mica noastră lume. Facem plimbări cu bicicleta pe munte, înotăm, gătim împreună. Avem viaţa activă în sânge. Uneori bem un vin împreună, seara, când ne răsfăţăm un pic după antrenamentele grele"
, a explicat tânăra.

"Bunicul reuşeşte să se menţină într-o formă incredibilă. Cele mai importante sunt felul lui de a fi şi atitudinea, în filosofia lui nu există scuze, iar eu am preluat-o. Ştie importanţa activităţilor fizice, mai ales când vede că prietenii lui nu sunt într-o formă bună, ca el. E genul de om care nu poate sta în casă şi să nu facă nimic, pentru el mişcarea e un mod de a-şi limpezi gândurile şi de a rămâne activ", a mai spus Basia.

Ce include programul de antrenament pe care îl urmează Basia şi Jan:  


- Încălzirea

- 20 de flotări (4 serii)

- 15 ridicări gantere pentru bicepşi cu fiecare braţ (4 serii)

- 15 ridicări de greutăţi pentru umeri (4 serii)

- 10 genunflexiuni

- abdomene

- înot în lac

Timp mediu alocat exerciţiilor: 60-90 de minute



Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
22 August 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod