Practica Yoga, pentru minte, trup si spirit

I-ai privit de multe ori cum adopta pozitii ale corpului complicate, cum se misca lent, insa cu precizie si siguranta, si, indiferent daca ai cunoscut vreunul sau nu, yoghinii par a detine...

I-ai privit de multe ori cum adopta pozitii ale corpului complicate, cum se misca lent, insa cu precizie si siguranta, si, indiferent daca ai cunoscut vreunul sau nu, yoghinii par a detine secretul catre o viata relaxata, lipsita de tensiuni sau stres.

Sceptica? Nu inainte de a cunoaste mai multe despre Yoga, calea de a dobandi un echilibru intre minte, suflet si corp.

Nefacand parte din cultura noastra, Yoga a starnit multe controverse atunci cand a fost introdusa in cluburile sportive sau de wellness din Romania. De altfel, practicarea ei inca ridica multe semne de intrebare, mai ales in ceea ce priveste eventualele efecte negative ale sale asupra psihicului sau fizicului unei practicant.

Pentru a intelege, insa, ceea ce presupune un curs de Yoga, trebuie ca mai intai sa alungi ideile preconcepute si sa cunosti exact scopul acestui tip de meditatie. Cuvantul "Yoga", in sine, provine din limba sanscrita - limba veche a indienilor - si inseamna "uniune", sau, mai exact, "uniunea individului cu iubirea nelimitata si neconditionata a Spiritului", asa cum ne-a explicat Didi Ananda Devapriya, parintele spiritual al Ananda Marga "Calea Fericirii" si practicanta a Yoga de 14 ani.

Cum te ajuta Yoga...

Dupa cum a specificat Didi Ananada Devapriya, "diferitele practici ale Yoga au ca scop purificarea si vitalizarea corpului, stimularea mintii si imbogatirea spiritului. In Occident, Yoga devine tot mai cunoscuta pentru beneficiile aduse in scopul relaxarii organismului, a eliberarii stresului si a stimularii concentrarii, insa mai sunt multe alte beneficii, mai subtile".

Acestea sunt beneficiile spirituale, care capata forma pacii interioare, a atitudinii pozitive, a dezvoltarii intuitiei, a modalitatii de a aprecia obiectiv o situatie, dar si a cresterii respectului de sine.

Astfel, Yoga nu implica doar miscari fizice sau anumite pozitii adoptate in timpul meditatiei, ci si alte elemente importante, care pot fi adoptate sau imbunatatite in timp. Printre acestea se numara anumite tehnici de respiratie, cum este Pranayama, anumite expresii sau cuvinte, folosite drept incantatie, sau anumite tehnici de a te relaxa.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • greculescu pe 22 Ian 2013, 19:38
  buna

  se face yoga si in craiova ?

  0
  0

 • elena lupsan pe 5 Sep 2012, 09:35
  YOGA in România

  Şi pentru că în Sfînta Evanghelie ne-a rămas cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos: “Fiţi dar voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârşit este” (Matei 5, 48), evident că nu poate cineva decât să aibă în vedere desăvârşirea şi ca integrare spirituală în absolut. Probabil că aşa s-a dezvoltat şi mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut (M.I.S.A.) care este o asociație non-profit înființată la data de 23 ianuarie 1990 în București de Gregorian Bivolaru. Are caracter socio-profesional, filosofic și educativ iar scopul său este ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea cunoștințelor și practicilor Yoga

  0
  3

 • Anastasia pe 12 Oct 2011, 12:51
  Iti recomand

  Avem doua saptamani de Yoga Gratis (13.10.2011- 27.10.11), cursurile incep pe 13 octomprie ora 17.30. Te rugam sa trimiti un email de confirmare cu numele tau comple... Alatura-te si tu! http://www.wix.com/catind/yoga

  0
  1

 • odill pe 21 Sep 2010, 22:32
  yoga

  stiti unde se practica yoga in Bucuresti? ceva de incredere si serios, cu traineri pregatiti?

  1
  0

 • newton barua pe 3 Sep 2009, 08:35
  nbful86@hotmail.com

  Dear Sir, We would like to know about ensuing conference.

  1
  0

 • Lulu25 pe 5 Ian 2009, 04:16
  In sfarsit un articol despre yoga

  Yoga nu este foarte cunoscuta in Romania si cred ca articole de acest gen sunt binevenite, pentru ca romanii(majoritatea) cand aud de yoga se gandesc la yoghinii care erau la stiri acum catva timp, care faceau sex in grup si droguri, numai yoga nu faceau. Practic yoga si o recomand tuturor, cand nu fac o saptamana sau doua chiar resimt. Si nu trebuie neaparat sa iti pui picioarele dupa cap sau sa stai in cap, majoritatea pozitiilor sunt destul de accesibile.

  2
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod