Sănătate: De ce te simţi mereu obosită? 5 cauze şi cum să te energizezi

Lipsa somnului nu este singurul lucru care te stoarce de energie. Mai există şi alte obiceiuri mărunte care te extenuează atât fizic cât şi psihic!
Tot mai multă lume se plânge de o stare permanentă de oboseală şi un nivel scăzut de energie. Pe lângă programul de somn care trebuie să fie respectat cu stricteţe este posibil să faci greşeli de zi cu zi care te storc de energie şi accentuează starea de oboseală.


1. Sari peste antrenament când eşti obosită


Nu îţi faci exerciţiile când eşti obosită, însă tocmai acest lucru lucrează în defavoarea ta, susţin specialiştii. Potrivit unui studiu recent, exerciţiile fizice efectuate cu regularitate îţi conferă energie şi înlătură starea de oboseală accentuată.


Data viitoare când eşti pregătită să te tolăneşti pe canapea după o zi istovitoare, ia în considerare o plimbare de o jumătate de oră care cu siguranţă că te va energiza mai mult.


2. Nu bei suficientă apă


Nivelul energiei scade atunci când copul este deshidratat, avertizează specialiştii. Astfel, că dacă resimţi o stare accentuată de oboseală fără motiv este bine să bei mai multă apă plată, deoarece poate să fie un prim semnal al deshidratării corpului. Limitează consumul de cafea şi băuturi carbogazoase la minim şi optează pentru ceaiurile din plante medicinale şi apa plată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod