Sănătate: De ce te simţi mereu obosită? 5 cauze şi cum să te energizezi



3. Nu consumi suficiente alimente bogate în fier


Lipsa de fier scade puterea de concentrare şi îţi dă o stare accentuată de oboseală şi irascibilitate. Consumă mai multe alimente bogate în fier, în special când eşti la menstruaţie. Cele mai bune surse de fier sunt: carnea de vită, fasolea roşie, tofu, ouă, legume cu frunze verzi, nuci şi untul de arahide. Este recomandat să asociezi alimentele bogate în fier cu cele care au multă vitamina C, deoarece aceasta ajută la o absorbţie mai bună a fierului.



4. Sari peste micul dejun


Probabil că deja ai observat faptul că dacă sari peste micul dejun te confrunţi cu o lipsă de energie până la prânz. Mai mult, unele persoane care obişnuiesc să consume doar cafea dimineaţa pot să constate o stare de nervozitate crescută şi imposibilitatea de a se concentra bine. De aceea, este important ca dimineaţa să ai un mic dejun sănătos şi echilibrat, bazat pe cereale integrale, proteine de calitate şi grăsimi sănătoase. Un exemplu de mic dejun sănătos: terciul de ovăz cu unt de arahide, un smoothie cu iaurt, fructe şi unt de migdale sau ouă fierte cu pâine integrală prăjită şi un iaurt grecesc.



5. Consumi numai alimente nesănătoase


Alimentele bogate în zahăr şi carbohidraţi simpli cresc glicemia, după care te storc de energie. Astfel că toate dulciurile din comerţ sau produsele de patiserie ar trebui evitate şi înlocuite cu alternative sănătoase. Fructele proaspete, nucile, seminţele, fructele uscate, ciocolata simplă (de preferat neagră) şi cerealele integrale ar trebui să fie pe lista de urgenţă atunci când ai poftă de ceva dulce.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod