Sănătate. 10 motive întemeiate ca să consumi mai multe verdeţuri

Efectul protector împotriva cancerului, a bolilor de inimă, precum şi rezolvarea tuturor problemelor legate de digestie sunt doar câteva dintre beneficiile aduse.
Ştii deja că o dietă sănătoasă trebuie să conţină legume din belşug, multe fructe, cereale integrale şi proteine animale de calitate, însă nu trebuie să uiţi nici de verdeţurile pe care le găseşti chiar şi în sezonul rece. Acestea trebuie consumate în stare crudă, deoarece asigură enzimele necesare pentru o digestie bună şi aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Fie că le consumi în salata de crudităţi sau în smoothie-uri hrănitoare, iată care sunt zece dintre cele mai importante motive care trebuie să te determine să incluzi verdeţurile în alimentaţia zilnică:


1.
Reduc efectele inflamatorii în organism

Fiind extrem de bogate în antioxidanţi, verdeţurile au un efect alcalin asupra corpului, neutralizând acidul şi împiedicând apariţia inflamaţiilor în corp.


2. Îmbunătăţesc vizibil aspectul tenului
Luteina care se găseşte din plin în spanac, andive, pătrunjel, varza kale şi frunzele de sfeclă roşie împiedică apariţia timpurie a ridurilor, asigurând elasticitatea pielii. Ele au un efect regenerator asupra pielii.


3. Au efect detoxifiant
Datorită conţinutului ridicat în clorofilă, verdeţurile au un efect de curăţare şi detoxifiere a corpului de toxinele care se acumulează.
Consumă zilnic un smoothie verde, un suc verde presat la rece sau o salată mare de verdeţuri, deoarece corpul tău va elimina toxinele şi va fi ferit de bacterii şi inflamaţii. Acest efect detoxifiant al verdeţurilor crude se răsfrânge şi asupra respiraţiei şi a transpiraţiei, astfel că poţi scăpa de halenă şi transpiraţia urât mirositoare, deoarece clorofila este cel mai dezodorizant pentru corp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod