Rețea de smoothie pentru echilibru hormonal a unui specialist în nutriție

Când vine vorba despre alimente care echilibrează hormonii, experții se grăbesc să recomande o porție consistentă de fibre.
Si asta pentru ca fibrele joaca un rol esential in echilibrul estrogenului, deoarece ajuta la excretarea lui, astfel incat sa nu continue sa circule in corpul tau – ca sa nu mai vorbim ca luandu-ti doza optima de fibre vei ramane satula mai mult timp, fara sa mai experimentezi acele temute „prabusiri” ale glicemiei in timpul zilei.

Pentru a-ti atinge doza zilnica de fibre (adica 38 de grame pentru barbati si 25 de grame pentru femei), specialistul in medicina functionala Taz Bhatia, MD, recomanda sa consumi sase portii de fructe si legume pe zi.
„Si modalitatea de a face asta este sa le consumi la fiecare masa. Jumatate din farfurie trebuie sa fie compusa din fructe si legume”, explica ea in podcastul MindBodyGreen. Iar asta e valabil si pentru micul dejun – si ce modalitate mai buna de a bifa o portie generoasa de fructe si legume decat cu un smoothie bogat in nutrienti?

„Nu pot trai fara smoothie-urile mele de dimineata”, spune Bhatia, care ne ofera reteta ei preferata. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod