Nutriţie: Cum să ai un sistem digestiv sănătos în 3 pași



Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive

Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conține. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esențial în tranzitul intestinal.

Este binecunoscut faptul că un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului.
Datorită conținutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la rândul lui de profitat. Întrucât fibrele pot stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, băutura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzător.
”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr.

Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod