Nutriţie. 5 sortimente de iaurt. Care e cel mai sănătos?

Dacă vrei să slăbeşti poţi să-l alegi pe cel preparat din soia, iar dacă ai nevoie de mai mult calciu este recomandat să optezi pentru variantele făcute din lapte de capră.
Iaurtul simplu este un produs sănătos dacă eşti atentă atunci când îl alegi. El favorizează o bună digestie, menţine tensiunea arterială în limitele normale, întăreşte sistemul imunitar, accelerează metabolismul, ajută la slăbit şi stimulează formarea colesterolului bun.

Însă trebuie să alegi cu atenţie un produs de calitate pentru a beneficia de toate aceste efecte. Iaurtul cu fructe poate să ascundă cantităţi foarte mari de zahăr, coloranţi şi alţi aditivi, prin urmare este de preferat să verifici eticheta cu ingrediente înainte de a-l cumpăra.
De asemenea, trebuie să ştii că dacă alegi un iaurt fără grăsimi acesta poate să aibă mai mult zahăr decât o îngheţată, deoarece astfel compensează lipsa grăsimilor care conferă gsut iaurtului.

Cum să alegi un iaurt sănătos din mulţimea de opţiuni pe care le ai?

1. Iaurtul de vacă cu 0% grăsime nu înseamnă şi zero calorii


Dacă este degresat nu înseamnă că nu conţine calorii, avertizează specialiştii. El poate să conţină la fel de mult zahăr precum o îngheţată, deoarece acesta suplineşte lipsa gustului odată ce au fost îndepărtate grăsimile.


Prin urmare, nu este de preferat să optezi neapărat pentru iaurtul cu 0% grăsime dacă vrei să slăbeşti. Alege mai degrabă un iaurt simplu sau unul degresat, deoarece poţi să-i adaugi tu miere de albine sau fructele preferate. De exemplu:
  • 100 de grame de iaurt simplu cu grăsime are 82 de calorii
  • 100 de grame de iaurt degresat are 56 de calorii
  • 100 de grame de iaurt cu 0% grăsime are 54 de calorii.

Toate cele trei sortimente au acelaşi conţinut de proteine, asigurând aproximativ 5 grame de proteine.



2. Iaurtul grecesc: mai puţină lactoză şi mai multe proteine


Poate te gândeşti că iaurtul grecesc îngraşă din moment ce este atât de cremos. Însă, trebuie să ştii că nu este deloc adevărat, ba din contră el are un conţinut mai mic de lactoză (zahărul din lapte) şi de două ori mai multe proteine decât un iaurt obişnuit. Pentru a-l prepara, grecii îndepărtează din conţinutul natural de zahăr (lactoză) şi zer, lucru care-i conferă acea textură cremoasă.

100 de grame de iaurt grecesc conţin aproximativ 96 de calorii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod