Gustări sănătoase pentru femeile însărcinate


Poți să-ți satisfaci poftele și să alegi gustări sănătoase atunci când ești însărcinată.
Există anumite alimente care le ajută pe femeile însărcinate să crească nivelul de calciu, fier, omega-3 și fibre din organism. În plus, acestea pot apela și la anumite gustări care ameliorează grețurile din timpul sarcinii. Iată despre ce este vorba!

La ce gustări sănătoase ar trebui să apeleze femeile însărcinate?


Ești însărcinată și îți este foame tot timpul? Nu ar trebui să te mire acest lucru. Până la urmă, în corpul tău crește un copil și este nevoie de mai multe substanțe nutritive pentru a susține creșterea. În al doilea trimestru al sarcinii, nevoile tale energetice cresc cu aproximativ 300 de calorii pe zi, iar în trimestrul al treilea deja este vorba despre 500 de calorii pe zi. Concluzia? Trebuie să mănânci mai mult la mesele principale și să adaugi gustări sănătoase între acestea.

Unii oameni se gândesc la ciocolată, chipsuri și produse de patiserie atunci când aud de gustări.
Deși poți oricând să mănânci ceva dulce sau sărat, este important ca gustările tale să fie mini-mese alcătuite din alimente hrănitoare, cum ar fi legume cu humus sau un pumn de nuci. Aceste alimente oferă substanțe nutritive, cum ar fi calciu, fibre și proteine, de care are nevoie organismul în timpul sarcinii. După cum știai până acum, fiecare sarcină este diferită. Asta înseamnă că nevoile organismului tău vor varia. Iată câteva idei de gustări sănătoase pentru femeile însărcinate!

Gustări cu un conținut bogat de calciu


Acest mineral este important pentru construirea și menținerea sănătății oaselor și a dinților, precum și pentru funcționarea mușchilor. Poți încerca să incluzi în dieta ta:

cafea cu lapte (ai voie să incluzi puțină cafeină în timpul sarcinii);
somon pe biscuiți;
pâine prăjită cu unt de migdale sau tahini;
iaurt cu fructe de pădure;
cereale integrale cu lapte;
salată cu varză kale și parmezan;
brânză;
portocale;
smochine, migdale și semințe de susan.

Gustări pentru ameliorarea grețurilor din timpul sarcinii


Gustările pot menține nivelul de zahăr din sânge la un nivel corect și ameliora grețurile. Grețurile corelate cu sarcina apar frecvent pe stomacul gol, așa că ar trebui să ai întotdeauna gustări la îndemână.
Alimentele reci tind să fie tolerate mai bine decât alimentele calde, iar ghimbirul poate ameliora greața, conform cercetărilor. Încearcă și:

biscuiți simpli;
felii de castraveți;
limonadă cu ghimbir;
cartofi copți;
fructe proaspete reci;
iaurt.

Gustări pentru creșterea aportului de fier


Aportul suficient de fier poate reduce riscul nașterii premature și al greutății scăzute la naștere. Carnea are un conținut bogat de fier. Poți consuma carne de la păsările de curte și carne de vită. Vrei opțiuni bazate pe plante? Poți stimula absorbția fierului prin combinarea alimentelor cu un conținut bogat de fier cu o sursă de vitamina C. Poți încerca salată de spanac cu căpșune, unt de migdale pe felii de mere, humus cu bastoane de ardei roșu, ouă fierte cu roșii, fulgi de ovăz cu afine.

Gustări care conțin omega-3


Grăsimile omega-3 sunt vitale pentru dezvoltarea corectă a creierului, a ochilor și a nervilor copilului. Poți încerca să apelezi la:

un senviș cu somon;
sardine cu capere și lămâie;
macrou pe un pat de legume;
ouă fierte.

Poți alege și surse de omega-3 pe bază de plante.
Este vorba despre nuci, semințe de in, nuci de soia, semințe de chia, semințe de cânepă.

Gustări cu un conținut bogat de fibre pentru ameliorarea constipației


Pe lângă creșterea aportului de apă, ar trebui să mărești și aportul de fibre pentru a ameliora constipația în mod natural. Include aceste alimente în dieta ta:

prune;
salată de fructe cu pere, mere, kiwi și zmeură;
fulgi de ovăz cu semințe de in;
budincă cu semințe de chia;
popcorn.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod