Fructe oleaginoase: care sunt și ce beneficii au pentru sănătate

Fructele oleaginoase sunt considerate un superaliment, deoarece conțin foarte multe substanțe nutritive necesare funcționării optime a organismului uman.
Totuși, ele trebuie consumate cu moderație, altfel ar putea face mai mult rău decât bine. Află din acest articol care sunt fructele oleaginoase, ce beneficii au pentru sănătate și care este doza optimă recomandată pentru consum la o masă!

Fructe oleaginoase care sunt și ce beneficii au pentru sănătate


Ce sunt oleaginoasele?


Fructele oleaginoase sunt alimente vegetale din care se extrage ulei. Ele sunt o sursă importantă de lipide, dar au o compoziție unică: nu conțin colesterol și sunt sărace în grăsimi saturate (acele grăsimi care se găsesc de obicei în alimentele de origine animală).
Conțin, de asemenea, o cantitate ridicată de proteine, fibre, vitamine (în special grupele E și B), săruri minerale (fier, calciu, zinc, magneziu, seleniu, cupru) și fitochimicale (compuși produși în mod natural de plante cu multiple beneficii pentru sănătate).

Aceste alimente pot fi consumate în special la micul dejun, deoarece oferă o saturație de lungă durată. Totuși, ele sunt excelente chiar și după masă, ca o mică gustare, însă nu în locul fructelor proaspete, deoarece și acestea au rolul lor esențial în planul de nutriție general. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod