De unde ne luăm mineralele necesare?

Alături de vitamine, mineralele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Află ce alimente trebuie să consumi ca să beneficiezi de proprietăţile lor.

De ce avem nevoie de minerale, ne explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare:
  • Pentru că împreună cu vitaminele sunt implicate în creştere, dezvoltare, producerea de energie, vindecare
  • Pentru că ajută la formarea oaselor şi a sângelui
  • Pentru că ajută la formarea fluidelor corpului, a plasmei sanguine, a limfei şi a citoplasmei
  • Pentru că permit funcţionarea normală a sistemului nervos, cardiovascular, digestiv, respirator, excretor, a fiecărei celule din organism.

  • "Mineralele sunt necesare acetor funcţii, unele în cantităţi mai mari, macromineralele (calciu, clor, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf), altele în cantităţi mai mici, micromineralele (brom, crom, cupru, fluor, iod, fier, mangan, molibden, seleniu, siliciu, zinc), iar altele în cantităţi extrem de mici, oligomineralele (arsenic, bor, nichel, staniu, vanadiu)", precizează prof.
    dr. Gheorghe Mencinicopschi.


Lipsa de minerale poate să conducă la: lipsa de energie, atenuarea simţurilor, îmbătrânirea precoce, boli degenerative, osteoporoza, boli de inimă, boli neurodegenerative, cancer, boli de metabolism, alergii.


Prof. dr. Mencinicopschi ne spune care sunt cele mai importante minerale şi în ce alimente le găsim

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tzaknel pe 1 Dec 2013, 19:29
    iluzie-inducere in eroare!!!!!!!!

    daca organismul sufera de o afectiune o unui organ 100% nu se va face asimilarea mineralelor de care tot tracaniti voi aici sau se asimileaza in cantitati care nu ajuta organismul ...toti va pricepeti dar nici unul nu explicati cum trebui....lasati omul sa creada ca daca maninca ca boul spanac gata se asimileaza fier explicatile domnilor mari specialisti...dupa ce ca lumea e saraca ii mai indobitociti si voi cu iluziile voastre DE EXEMPLU lipsa vitaminei C nu se face prin a minca stiti voi ca cine (haplea) fructe care contin acesta substanta deoarece nu o va prelua organismul...acum e acum d-na MOROSANU CARE ESTE PROCEDURA sau cumva dvs sinteti ziarista si scrieti un articol asa pentru a umple o pagina

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod