De ce e bine să mănânci ouă? 8 beneficii pe care trebuie să le cunoști

5. Ouăle scad riscul de accident vascular cerebral

Chiar dacă studiile scot la iveală rezultate contradictorii de foarte multe ori, se pare că toată lumea este de acord că un ou consumat zilnic scade considerabil riscul de a face un accident vascular cerebral. Un studiu recent realizat de o echipă de cercetărori din China arată că persoanele care au consumat zilnic câte un ou au prezentat un risc cu 30% mai mic de a suferi un accident vascular cerebral hemoragic, spre deosebire de ceilalți participanți la studiu care nu au avut acest obicei. 


6. Ouăle te ajută să controlezi mai ușor cât mănânci

Un ou are aproximativ 70 de calorii, astfel că știi exact valoarea calorică pe care o adaugi meselor sau gustărilor tale. În plus, el asigură sațietate de lungă durată și poate să fie consumat ca gustare.
Un ou fiert tare alături de o salată de verdețuri și legume se poate transforma într-o masă rapidă de prânz. 



7. Ouăle sunt bune pentru sănătatea inimii

Chiar dacă studiile din această direcție sunt contradictorii, se pare că este adevărat că persoanele care consumă cu regularitate ouă au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. Chiar și cei care au prediabet sau diabet zaharat de tip 2 au avut de beneficiat în urma unui consum regulat de ouă, arată cercetările.
De asemenea, un studiu apărut în China arată că persoanele care obișnuiesc să consume zilnic un ou au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta boli de inimă, în comparație cu cei care exlud ouăle din dieta lor. 



8. Ouăle protejează ochii de boli grave

Doctorii știu că luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți cu rol crucial pentru sănătatea ochilor. Aceștia împiedică dezvoltarea bolilor oculare, cum ar fi cataracta sau degenerescența maculară, și se regăsesc din abundență în ouă.
Pe lângă ouă, acești antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor se mai găsesc în toate verdețurile proaspete (spanac, varză kale, pătrunjel, etc) Însă, potrivit specialiștilor, ouăle sunt o sursă mai bună de luteină și zeaxantină pentru că au și grăsimi care favorizează absorbția acestor nutrienți. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod