Bacteria E. Coli

Cum să previi cancerul de colon cauzat de bacteria E. Coli

Bacterii cercetate in laborator


2. Lipsa vitaminei D a fost asociată cu un risc crescut de cancer colorectal. Pe lângă efectul benefic al soarelui, cele mai bune surse de vitamina D se găsesc în hering, somon, halibut, ulei din ficat de cod, macrou, scoici, sardine, ton, creveţi, ouă şi ciuperci shiitake.

3. Alimente precum migdalele, ceapa roşie şi ceapa verde au un conţinut ridicat de flavonoizi cu rol antibacterian, împiedicând înmulţirea bacteriilor rele.

5. Sportul practicat cu regularitate scade riscul de cancer de colon cu până la 50%.

În general, o alimentaţie care se bazează pe un consum ridicat de legume, fructe, nuci/seminţe şi cereale integrale este cea mai bună soluţie pentru a preveni apariţia cancerului la colon.

Cancerul de colon. Simptome îngrijorătoare


Cancerul de colon cauzează cele mai multe decese şi este foarte întâlnit, avertizează medicii oncologi şi gastroenterologi care atrag atenţia că această formă de boală este pe locul 2 ca frecvenţă la noi în ţară, după cancerul pulmonar. Potrivit raportului Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului - GLOBOCAN , cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în ţara noastră, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin.

"Această formă de cancer porneşte de la nivelul mucoaselor intestinului gros şi poate să fie prevenită, deoarece iniţial îşi face simţită prezenţa sub forma unor leziuni precanceroase - polipii adenomatoşi, care determină cele mai multe cazuri de cancer.
Pentru a preveni acest lucru este necesar să facem anual o ecografie abdominală, iar în cazul în care polipii sunt prezenţi se recurge la un tratament şi îndepărtarea lor",
explică Dr. Dana Stănculeanu, medic primar oncologie la Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu“ din Bucureşti.

Sunt puţine cazurile în care cancerul colorectal are la bază moştenirea genetică, susţin specialiştii oncologi de la Anadolu Medical Center din Istanbul. Majoritatea persoanelor afectate dezvoltă cancerul colorectal din cauza altor factori de risc, însă nici aceştia nu sunt stabiliţi în totalitate.
Cu toate acestea, există anumite simptome pe care nu este bine să le ignori şi să recurgi la un consult medical. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care anunţă o problemă la nivelul intestinului gros:

  • Scăderea în greutate
  • Durerile abdominale
  • Anemia
  • Scaune amestecate cu sânge
  • Scaune de culoare neagră
  • Greţuri
  • Constipaţie alternată cu diaree.

Dacă ai constatat aceste simptome este important să te programezi la un consult pentru a face mai multe investigaţii la recomandarea unui specialist.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriel pe 17 Iun 2016, 06:55
    propunere

    Buna .Este foarte bun site-ul si pentru asta imi permit sa va felicit ! Mi-ar face o mare placere daca gasiti si retete pentru refolosirea pulpei ramase de la stoarcerea fructelor si legumelor ! Va multumesc si va doresc multa sanatate ! Cu stima Gabriel din IASI .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod