Cum iti mentii silueta, daca serviciul nu presupune miscare?

La prima vedere, ar putea parea doar o scuza invocata de multi dintre noi, sau in cel mai bun caz o explicatie la indemana. Dar serviciul care implica sa stai numai la birou si sa nu faci...

La prima vedere, ar putea parea doar o scuza invocata de multi dintre noi, sau in cel mai bun caz o explicatie la indemana. Dar serviciul care implica sa stai numai la birou si sa nu faci aproape deloc miscare predispune la acumularea de kilograme. Stii tu cum, pe nesimtite: nu se observa nimic pe parcursul a cateva saptamani, dar dupa doua-trei luni, cantarul ti-ar putea face o surpriza cel putin neplacuta.

Te-ai putea gandi ca este o situatie fara iesire: din moment ce acesta este serviciul tau si in restul timpului iti mai ramane mult prea putin timp pentru a face sport, ai pierdut din start lupta cu surplusul de kilograme. Din fericire, de data aceasta te inseli. Exista cateva lucruri pe care le poti face si vei vedea ca nu este chiar atat de greu sa iti mentii silueta.

  • La fiecare 40-50 de minute, efectueaza cateva scurte exercitii de stretching.
    Prinde momentul prielnic, relaxeaza-te, respira adanc si efectueaza miscarile. Este important ca acestea sa fie lente (in caz contrar pot aparea dureri ulterioare) si sa nu dureze mai mult de zece secunde, pentru ca altfel musculatura ar fi tensionata.

  • Profita de convorbirile telefonice pe care trebuie sa le ai in interes de serviciu si plimba-te prin birou. S-ar parea chiar ca in felul acesta poti sa te concentrezi mai bine asupra discutiei. Unde mai pui ca mai faci si putina miscare... cu siguranta, este mult mai bine decat deloc.

  • Vorbeam, nu mai departe de saptamana trecuta, despre ce inseamna sa iei masa de pranz la birou si cate dezavantaje ar putea avea, la o adica, acest obicei de alimentatie. Referitor la acest aspect, tine cont si de faptul ca nu este indicat sa ai la indemana vreo punguta cu chipsuri; tentatia de a rontai din ele periodic este foarte mare si problema este ca nu constientizezi cate calorii acumulezi in felul acesta.
    Cu atat mai mult cu cat nu prea faci miscare. Nici fructele confiate nu reprezinta o idee prea buna, pentru ca ingrasa.

  • Pentru o gustare periodica, ai putea alege fructele proaspete - merele sunt foarte "comode" intrucat nu sunt zemoase si nu trebuie decojite. Pune-ti la indemana un bol cu doua-trei mere si ti-ai asigurat un "interludiu" alimentar gustos si sanatos.

  • La capitolul bauturi, mizeaza pe apa si ceai verde. Acesta din urma accelereaza metabolismul, prin urmare vei arde mai repede grasimile. Aceasta ca sa nu mai spunem ca reprezinta un adevarat "tezaur" de antioxidanti. Insa nu ar fi indicat sa te bazezi numai pe el pentru hidratare; este bogat in cofeina si de aceea ar trebui alternat cu apa minerala sau plata.

  • Dezobisnuieste-te sa mesteci guma. Nu stiu de ce multi dintre noi fac acest lucru, desi sunt de acord ca e gustoasa si improspateaza respiratia.
    Pe de alta parte insa, mestecand-o se declanseaza un reflex automat, iar organismul incepe sa secrete suc gastric. De vreme ce in stomac nu ajunge nimic, evident ca aciditatea care creste astfel dauneaza mucoasei digestive. Pe langa asta, induce senzatia de foame si de "gol in stomac".

  • Cand ai de circulat prin cladire de la un departament la altul, evita liftul. Este preferabil sa-ti iei o marja suplimentara de cateva minute si sa mergi pe scari. Iti va fi putin incomod doar la inceput; apoi, o data, de doua ori, de trei ori... nici nu-ti vei fi dat seama cand s-a transformat in rutina. Dar una care va avea reale efecte benefice asupra siluetei si, deloc in ultimul rand, energiei tale.

  • Profita de avantajele aromoterapiei! Potrivit unui studiu efectuat in strainatate, persoanele care inhaleaza aroma de mar verde, menta, vanilie sau banana tind sa manance mai putin.
    Se banuieste ca aceste arome suprima pofta de mancare, desi la prima vedere ar putea parea exact invers.

  • Ia-te la intrecere cu o colega aflata la dieta! Poate ca vei zambi, parandu-ti-se ceva naiv, insa stii si tu foarte bine ca ideea de competitie poate constitui un adevarat "catalizator" pentru vointa. Propuneti-va, de exemplu, sa va cantariti lunar. Acest lucru este de natura sa va motiveze pe amandoua.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mioara Craciun pe 14 Ian 2009, 21:32
    interesant

    Am citit si eu sfaturile d-voastra si mi se par foarte interesante, o sa le urmez si as dori sa aflu cat mai multe despre mentinerea siluetei si mai ales cum sa slabesti sanatos, multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod