Cum gatim rosiile: retete si mici trucuri

Ce beneficii aduc rosiile? Uita de ketchup, bulion si pasta de rosii conservata! Acum ai la indemana rosiile proaspete pentru sosurile, ciorbele si diversele mancaruri pe care le prepari. Tine minte ca rosiile sunt o importanta sursa de: vitamina C, vitamina A, potasiu si fibre. De asemenea, nu putem sa uitam de licopen, o substanta care se aliaza cu celelalte vitamine si minerale pentru a proteja organismului de diverse afectiuni.

Studiile realizate pana in prezent au scos la iveala beneficii nenumarate ale rosiilor, printre cele mai importante numarandu-se protectia impotriva cancerului de prostata si a bolilor cardiovasculare.


Cateva trucuri

1. Foloseste intotdeauna o tigaie din otel inoxidabil, emailata pentru alimentele mai acide, cum sunt si rosiile. Tigaia din aluminiu sau fonta pot sa diminueze din culoarea sau savoarea alimentelor acide;

2. Pentru a decoji rosiile: pune un bol cu apa fierbinte si unul cu apa rece langa el. Se taie partea de la codite, se cresteaza cate un "X" in zona taiata si se scufunda un minut in apa clocotita. Apoi se scot cu grija si se introduc in apa rece. Asa le vei decoji foarte usor si rapid.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 14 Aug 2009, 16:50
    rosiile crude

    rosiile crude sunt cele mai bune ,vitaminele continute in ele fortifica organismul in mod natural

    0
    0

  • Larissia pe 14 Aug 2009, 12:51

    Exista anumite elemente in rosii, spanac, morcovi care se resorb mai bine din forma fiarta a acestor legume... In concluzie, este bine se le consumam si fierte (coapte), si crude...

    0
    0

  • fals pe 14 Aug 2009, 10:45

    nu este adevarat, daca pui rosiile in apa fierbite isi pierd toti nutrientii pe care le contin. Mai documentati-va

    0
    0

  • logofatu maria pe 14 Aug 2009, 10:11
    retete

    un articol foarte bun, din care poti invata multe

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod