MS: Nu s-au distribuit medicamente contraceptive expirate

Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca medicamentele contraceptive distribuite de Directia de Sanatate Publica Braila, au facut obiectul unei donatii efectuate in anul 2006, de catre organizatii partenere (UNFPA).
O parte din acestea a ramas neutilizata din cauza faptului ca, in aceeasi perioada (2006-2008), conducerea de atunci a MS a decis si achizitionarea unor cantitati suplimentare din acest produs.  

"Aparitia televizata a dnei deputat a Partidului Liberal, in care aduce vorba despre fapte care s-au petrecut exact in timpul guvernarii Partidului Liberal, este cel putin hilara.
Ma asteptam ca dna deputat, pe care nu o ingrijoreaza decat produsele anticonceptionale din toate problemele sistemului sanitar, sa-si intrebe colegul de partid, cel care a condus institutia exact in ultimii trei ani, care este ratiunea pentru care s-au achizitionat cantitati industriale de produse contraceptive, in conditiile in care donatia nu fusese utilizata.
Mai mult, de ce ma astepta pe mine, ca, in anul 2009, sa distribui produsele contraceptive primite in anul 2006?" a declarat ministrul Sanatatii, dr Ion Bazac.

Ministerul Sanatatii a cerut directiilor de Sanatate Publica, inca din luna iunie, sa ridice stocul de anticonceptionale si sa-l utilizeze doar in termenul de valabilitate, respectiv 31 august/31 octombrie, dupa caz.


In acest sens, in ordinul MS se specifica: "... acordarea contraceptivului se realizeaza pana la epuizarea acestuia din stocurile repartizate de la nivel central, precum si in conformitate cu prevederile legale referitoare la respectare termenelor de valabilitate ale medicamentelor."

Ministrul Sanatatii a dispus un control la Directia de Sanatate Publica Braila, care sa evidentieze modul in care au fost respectate atat dispozitiile legale, cat si cele ale ministerului in ceea ce priveste derularea "Subprogramului de crestere a accesului la servicii moderne de planificare familiala".
In cazul in care se va constata nerespectarea prevederilor legale, directorul coordonator al Directiei va fi, imediat, demis.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • furnica pe 16 Aug 2009, 09:26
    ha,ha

    intru direct in subiect!sunt atatea probleme cu medicamentele ,chiar si cu cele compensate si acu marea problema sunt anticonceptionalele?!un control la Braila se impune,caci am batut la usile lor timp de 2luni ,zi de zi pentru un medicament aflat pe lista compensatelor ,dar care costa mult dupa parerea dansilor si nu onorau plata retetei...de parca boala intreaba costa mult acest medicament?!dar sa fie un control in adevaratul sens ,nu sa ne prefacem ca muncim !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod