Crocant și gustos: 4 rețete cu nuci Macadamia


Nu trebuie să mănânci crocantele nuci Macadamia numai simple. Descoperă cum să prepari rețete delicioase folosindu-le drept ingredient.
O gustare cu nuci Macadamia poate fi o metodă rapidă pentru a ține apetitul sub control dar de ce să nu le folosești și atunci când gătești pentru tine sau familia ta?

 
Iată câteva rețete care te vor face să te gândești mult mai des la nucile Macadamia:

 
1. Brioșe cu banane și nuci Macadamia

Ingrediente:
 
- 150g de făină albă;
- 1 ½ lingurițe de bicarbonat de sodiu;
- ¼ lingură de sare;
- ¼ linguriță de nucșoară;
- 200g de piure de banane (3 banane coapte);
- 50g de zahăr brun;
- 50g de unt;
- 1 ou mare;
- 75ml de lapte integral;
- 100g de nuci Macadamia coapte și mărunțite.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă primele 4 ingrediente într-un bol mare. Separat combină piureul de banane, zahărul, untul, laptele și oul. După aceea combină-le cu ingredientele uscate din bolul mare. Adaugă jumătate din cantitatea de nuci. Alege o tavă specială pentru brioșe și tapetează fiecare formă cu hârtie de copt. Împarte aluatul în mod egal pentru spațiile de brioșe. Pune deasupra restul de nuci Macadamia și dă la cuptor, la foc mediu, timp de 25 de minute, până devin aurii. Lasă-le la răcit, apoi savurează-le alături de cei dragi.

 
2. Plăcintă cu mango și ananas, cu o crustă crocantă de nuci Macadamia

Ingrediente:
 
Pentru aluat:
- 150g de făină albă;
- 100g de nuci Macadamia, coapte și sărate;
- 50g de zahăr brun;
- ¼ linguriță de sare;
- 100g de unt nesărat, tăiat cuburi;
- 1 gălbenuș mare;
- 1 lingură de apă;
- ½ linguriță de extract de vanilie.
 
Pentru umplutură:
- 300ml de lapte integral;
- 100ml de frișcă;
- 6 gălbenușuri mari;
- 100g de zahăr;
- 30g de amidon de porumb;
- 3 linguri de rom.
 
Pentru asamblare și decorat:
- ½ ananas, tăiat felii subțiri;
- 2 mango, decojite și tăiate felii subțiri;
- 20g de caise confiate.
 
Cum se prepară:
 
Aluatul
Mixează primele 4 ingrediente cu ajutorul unui blender, până când nucile au fost mărunțite bine. În continuare adaugă treptat cuburile de unt. Continuă cu gălbenușul, apa și extractul de vanilie. Dacă aluatul este prea compact poți să mai adaugi 2-3 linguri de apă. Întinde aluatul pe un fund de lemn, înfășoară-l în folie de plastic și lasă-l la rece timp de 3 ore. După acest interval scoate-l din frigider, elimină folia, întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor la foc mediu timp de 25 de minute. Lasă să se răcească (poate fi preparat și cu o zi înainte pentru a economisi timp).
 
Umplutura
Amestecă laptele și frișca într-o tigaie și încălzește la foc mic.
Adaugă gălbenușurile, zahărul și amidonul de porumb. Amestecă tot timpul și ține la foc mic timp de 8 minute, până când încep să se formeze mici bule. După aceea mută amestecul într-un bol, lasă să se răcească puțin, apoi adaugă romul. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune la frigider timp de 4 ore (umplutura poate fi preparată și cu o zi înainte și ținută la frigider).
 
Asamblat și decorat:
Împarte aluatul în două. Începe cu un strat de aluat, apoi adaugă umplutură, apoi un nou strat de aluat. Deasupra aranjează feliile de ananas și mango în cercuri concentrice, iar în mijloc pune caisele confiate. 

 
3. Salată de dovlecei cu nuci Macadamia

Ingrediente:
 
- 1 linguriță de coajă de lămâie;
- 3 linguri de suc proaspăt de lămâie;
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 1 lingură de miere;
- 1 lingură de sos de soia;
- ½ linguriță de sare Kosher;
- 1 lingură de muștar Dijon;
- 400g de dovlecei tăiați felii subțiri;
- 3 linguri de semințe de dovleac coapte;
- 30g de parmezan ras;
- un vârf de cuțit de piper negru;
- 50g de nuci Macadamia coapte și mărunțite.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă coaja de lămâie, sucul, muștarul, mierea și sosul de soia într-un bol mare.
Continuă cu sarea și piperul, apoi adaugă dovleceii, semințele de dovleac, parmezanul și nucile Macadamia. Nu vei uita prea curând gustul acestei salate cu puține calorii!

 
4. Prăjiturele cu merișoare, ciocolată albă și nuci Macadamia

Ingrediente:
 
- 300g de făină albă;
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
- ¾ lingură de sare;
-150g de unt;
- 80g de zahăr;
- 2 ouă mari;
- ½ linguriță de esență de vanilie;
- 150g de merișoare confiate;
- 200g de ciocolată albă, rasă;
- 150g de nuci Macadamia, mărunțite.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă primele 3 ingrediente într-un bol mare. Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixează untul până când are o consistență pufoasă. Adaugă zahărul, ouăle și esența de vanilie. După aceea amestecă-le cu ingredientele uscate. În continuare combină amestecul obținut cu merișoarele, ciocolata albă rasă și nucile. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune câte o lingură de aluat, la distanță de 5cm, pentru a forma prăjiturelele. Lasă la foc mediu timp de 18 minute, până când capătă o nuanță aurie. Poți prepara aluatul și înainte de a face prăjiturile. Îl poți păstra la congelator timp de 2 săptămâni.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;