Creșterea imunității rapid: 4 metode științifice care chiar funcționează

Te-ai săturat să răcești de fiecare dată când cineva strănută lângă tine? Află ce trebuie să faci pentru creșterea imunității rapid!
Răcelile și gripa aproape că au devenit prietenii tăi cei mai buni? Probabil că imunitatea ta nu este la nivelul optim și ești o victimă ușoară pentru infecții. Cu toate acestea situația se poate îmbunătăți dacă aplici câteva reguli verificate în practică. 
 
Imunitatea este influențată de mulți factori, printre care circulația sângelui, ritmul bătăilor inimii, starea de spirit, tipul de exerciții pe care le faci și numărul de ore de somn. Schimbarea treptată a programului și a stilului de viață poate avea un impact decisiv asupra rezistenței organismului în fața infecțiilor. De asemenea, te va ajuta să previi kilogramele în exces și acumularea țesutului adipos pe talie, șolduri și coapse.
 

Iată cum trebuie să procedezi pentru creșterea imunității rapid:

 
1. Renunță la antrenamentul de la ora 6 dimineața

Poate vrei să faci mai multe exerciții ca să te menții în formă și din acest motiv te scoli foarte devreme. Însă, dacă te îmbolnăvești foarte des, o idee mai bună ar fi să dormi o oră în plus pentru a-ți reface rezervele de energie.
Odihna insuficientă afectează echilibrul hormonal, favorizează stresul și creșterea apetitului. În cadrul studilor de specialitate s-a constatat că persoanele care dorm 4-5 ore pe noapte nu preiau nutrienții din alimentele consumate și sunt mult mai predispuse să consume un exces de dulciuri. Prin comparație, dacă dormi minimum 7 ore pe noapte caloriile provenite din prăjituri și bomboane se reduc cu până la 40%, iar frecvența îmbolnăvirilor scade în aceeași proporție.
Este foarte important să te odihnești. Chiar dacă deja ai răcit, un organism odihnit se va reface mai repede și va putea respinge mai eficient atacul virușilor. 

 
2. Înlocuiește sucurile fără zahăr cu limonadă

Acidul fosforic din băuturile de tip cola fragilizează oasele și te predispune la fracturi. De asemenea, coloranții și conservanții utilizați vor scădea rezistența organismului, favorizând îmbolnăvirile dese și agravarea alergiilor de sezon.
Potrivit oamenilor de știință ar fi bine să uiți de sucurile acidulate cu 0 calorii și să alegi limonada în locul lor.
 
Lămâile sunt o sursă esențială de vitamina C, care stimulează imunitatea și accelerează eliminarea infecțiilor deja existente în organism. Prepară limonadă cu suc proaspăt de lămâie, apă, miere, puțină nucșoară și ghimbir. Această băutură fortifică organismul și în scurt timp vei vedea că nu îți mai curge nasul tot timpul și nu începi să tușești dacă a trebuit să stai lângă o persoană răcită în metrou sau în autobuz.
 
De asemenea, vei avea un risc de obezitate cu 65% mai mic. Limonada favorizează arderea grăsimilor, eliminarea celulitei și reconturarea unei siluete ferme și tonifiate.

 
3. Spune „nu” dulciurilor și prăjelilor

Dacă în fiecare zi consumi foarte multe alimente cu un procent ridicat de zahăr și grăsimi, imunitatea este practic anihilată, iar excesul de calorii se depune ca strat adipos. Pentru a preveni răcelile dese și gripa consumă mai rar dulciuri și evită prăjelile.
Aceste alimente afectează negativ rezistența organismului și, chiar dacă au un gust bun, trebuie eliminate dintr-un meniu sănătos, axat pe creșterea imunității rapid.
 
Dacă îți este poftă, îți poți propune să rezervi desertul pentru weekenduri. În acest fel nu vei consuma dulciuri în zilele de serviciu, când intri în contact cu foarte multe persoane, atât pe drum, cât și la birou. Consumul dulciurilor în timpul weekendului va reduce șansele de îmbolnăvire, iar adaptarea va fi mai ușoară decât în cazul unei interdicții absolute.

 
4. Include proteine la fiecare masă

Fortificarea organismului împotriva infecțiilor se bazează și pe mese consistente, care aduc aportul necesar de nutrienți. Îți va fi mult mai ușor să renunți la alimentele nesănătoase dacă mesele principale conțin proteine. Tofu, carnea slabă de pui, curcan sau vită, migdalele, semințele de floarea soarelui și nucile nu trebuie să lipsească de pe lista ta.
Cu ajutorul lor poți pregăti rețete delicioase sau gustări rapide în zilele aglomerate. Dacă vei face combinații din aceste ingrediente nu numai că vei rări episoadele de gripă, dar vei avea mai multă energie, te vei simți mai odihnită și celulita va dispărea fără să faci eforturi speciale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod