Cele mai bune 5 surse de proteine vegetale care pot înlocui carnea

Semințele de cânepă sunt una dintre puținele alternative vegetale de proteină completă. Descoperă cu ce poți să înlocuiești carnea, incluzând în dietă surse de proteine vegetale.
Atunci când te gândești la proteine, ce imagine îți vine în fața ochilor? Un cheeseburger suculent, cu șuncă crocantă sau poate o friptură mare? Dacă acesta răspunsul, cu siguranță nu ești singura persoană care ar răspunde așa. Mulți dintre noi suntem tentați să punem semnul de egalitate înre proteine și carne (sau alte produse de origine animală). Dar mai există și alte surse de proteină care merită luate în considerare, scrie publicația Today.com 

Proteinele sunt un macronutrient de diverse forme și dimensiuni și care au un rol mult mai important decât acela de a face parte dintr-un cheeseburger.
Proteinele reprezintă cărămizile din care sunt construiți hormonii și enzimele, avem nevoie de proteine pentru a ne dezvolta mușchii (dar și pielea și părul), pentru ca organismul nostru să poată fabrica anticorpii necesari sistemului imunitar dar și pentru a avea parte de o senzație de satisfacție după ce luăm masa.

Dacă încerci să slăbești sau să mănânci sănătos, pieptul de pui și albușurile de ou reprezintă probabil prima ta alegere în materie de proteine fără grăsimi – dar această opțiune ajunge rapid să nu te mai mulțumească.
Recurgând la noile surse de proteină de origine vegetală, cu siguranță nu te vei plictisi și, în plus, vei reduce și riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.

1.Fasolea neagră: 65 de grame = 8 grame de proteine

 
Fasolea neagră este o sursă bună de proteine și, în același timp, de fibre (care contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge, la îmbunătățirea circulației și reducerea constipației) și antioxidanți (care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi). Oferă și o senzație prelungită de sațietate, contribuind la excluderea gustărilor nesănătoase.
Dacă ți-e poftă de prăjiturile brownie dar nu vrei să dai cu piciorul eforturilor pe care le faci ca să slăbești, fasolea neagră poate fi folosită ca un înlocuitor pentru făina albă și pentru un adaos important de proteine într-un desert clasic. Folosește ulei de cocos în loc de unt și ornează-le cu nuci. Și alte legume pot contribui la senzație de sațietate – 65 de grame de linte îți vor aduce aproximativ 9 grame de proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod