Ce să mănânci într-un aeroport: 6 sfaturi de la nutriționiști

Deși poate fi o provocare să mănânci sănătos când ești într-un aeroport, nutriționiștii îți dau sfaturile potrivite pentru a evita îmbolnăvirile și acumularea kilogramelor în plus.
Este adevărat că atunci când petreci ceva timp într-un aeroport opțiunile pentru alimente sănătoase pot fi mai reduse decât de obicei, dar nu te îndrepta direct spre dulciuri, bomboane, pizza sau chips-uri. Dacă înveți să alegi între variantele disponibile vei reuși să ai în continuare un meniu echilibrat, care favorizează o greutate ideală și previne riscul de infecții sau probleme digestive.

 
Iată ce te sfătuiesc nutriționiștii să consumi într-un aeroport:

 
1. Vino cu un pachet de acasă

Să începem cu opțiunea cea mai sigură și anume alimentele pe care le-ai pregătit chiar tu acasă. Este adevărat că nu poți aduce lichide, dar creațiile tale culinare nu-ți vor face deloc probleme. „Îmi iau mereu cu mine sandvișuri cu piept de pui la grătar și pâine din făină integrală pentru a fi sigur că mănânc numai ce trebuie. În acest fel pot avea un prânz sau o gustare cu mulți nutrienți și voi face și economii importante pentru că mâncarea este mult mai scumpă în aeroport.
Este util să-ți aduci exact ceea ce ai nevoie să mănânci pentru că nu poți fi niciodată sigur ce vei găsi”
, spune dr. Andy De Santis, nutriționist.

 
2. Mănâncă la fel ca în fiecare zi

Nu este nevoie să-ți dai peste cap programul de mese principale și gustări doar pentru că zbori cu avionul. Nici nu este recomandat pentru că ai putea crește totalul de calorii fără să-ți dai seama. Dacă de obicei nu mănânci prăjituri sau clătite la micul dejun de ce ai face acest lucru când ești la aeroport? Poate este mai ușor să cumperi ceva gata pregătit, dar ar fi bine să procedezi la fel cum faci și acasă. 
„Aproape toate terminalele vor avea un magazin care vinde iaurt grecesc, lapte, cereale și nuci la porții mici. Este mai bine să le amesteci chiar tu și să creezi o masă cu multe vitamine și minerale decât să faci un exces de zahăr, sodiu și grăsimi pentru că ai preferat comoditatea”, spune dr.
De Santis.

 
3. Adu o gustare care te va ajuta să adormi în avion

Îți este foarte greu să adormi în timpul zborului? Dacă ai la tine o gustare potrivită vei vedea că nu este atât de complicat. Alimentele naturale și consistente te vor ajuta să te relaxezi, iar somnul va apărea în curând. „Eu aleg de fiecare dată vișinele sau cireșele confiate deoarece conțin melatonină, care reglează ritmul organismului și favorizează starea de somnolență. Sunt foarte utile mai ales dacă vei avea un zbor lung”, potrivit dr. Amy Gorin, nutriționist.

 
4. Mizează pe proteine

Unul dintre motivele principale pentru care este foarte probabil să faci alegeri alimentare neinspirate în aeroporturi este stresul cauzat de zboruri. Chiar dacă ești entuziasmat să-ți începi vacanța pe plajă, încă ai destui pași de parcurs până să ajungi la destinație. Dacă nu te asiguri că ești sătul, starea de amețeală sau slăbiciune cauzată de foame te-ar putea determina să apelezi la dulciuri. 
„Nu este deloc indicat să mănânci dulciuri pentru că vei accentua stresul general.
Mai bine combină șunca presată de curcan sau vită cu nuci și migdale rumenite la cuptor, fără sare. Vei obține o doză importantă de proteine, care va ține apetitul sub control, iar grăsimile sănătoase vor preveni apariția poftelor alimentare”
, recomandă dr. Ken Immer, nutriționist.

 
5. Cumpără mai multe gustări sănătoase înainte de un zbor lung

Dacă nu ai avut timp să pregătești tot ce vei consuma este bine să cumperi gustări suficiente pentru toată durata zborului, în loc să te bazezi pe ce vei primi în avion. „Alege batoane proteice, portocale proaspete, apă plată, morcovi, ardei gras și castraveți cu humus, mere sau țelină cu porții ambalate de unt de arahide”, recomandă dr. Megan Faletra, nutriționist.

 
6. Folosește merele cât mai des

Nu sunt doar o gustare utilă în timpul zborului, ci și în intervalele în care vrei să iei masa în aeroport. „Restaurantele din aeroporturi nu-ți vor oferi prea multe opțiuni de a modifica felul în care sunt servite felurile de mâncare, dar poți renunța la chifla de la un burger sau poți refuza cartofii prăjiți, preferând un măr în locul lor.
Este ideal să mănânci mărul exact înainte de masă pentru a reduce tentația de a gusta din preparate bogate în carbohidrați rafinați”
, spune dr. Immer.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod