7 motive pentru care ar trebui să mănânci mai multă pâine

Da, mai multă, nu mai puțină cum te îndeamnă toate dietele. Feliile de pâine nu sunt dușmanul tău și există motive obiective pentru care ar trebui să cedezi în fața poftelor pentru carbohidrați.
Lasă jos frunzele de salată și mănâncă încă o felie de pâine fără jenă! Specialiștii au constatat că este sănătos să consumi mai multă pâine, în loc să o ocolești ca și cum frumusețea ta ar depinde de acest lucru. Nu este bine să-ți formezi o fobie pentru pâine și să faci eforturi exagerate pentru a o ocoli pentru că nu este un aliment nociv.

 
Iată de ce nu trebuie să-ți fie teamă să mănânci mai multă pâine:

 
1. Vei avea mai multă energie

Da, pâinea conține carbohidrați, dar nu trebuie să-i dai o conotație negativă din acest motiv. Dacă alegi carbohidrații utili pentru orgasnism vei avea o sursă de energie constantă pe parcursul întregii zile. Carbohidrații reprezintă un combustibil important pentru corpul tău.
În lipsa unor rezerve suficiente nu vei rezista prea mult. Important este să renunți la pâinea albă, care cauzează creșterea glicemiei și să alegi tot timpul pâinea din făină integrală. În acest mod îi furnizezi organismului tău carbohidrați complecși, care se digeră mai lent și țin sub control pofta de mâncare.

 
2. Vei reduce riscul de afecțiuni cronice

Consumul de pâine îți poate îmbunătăți starea generală de sănătate, indiferent de vârstă. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că pâinea din făină integrală reduce riscul de boli cardiace, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, cancer de colon, accident vascular cerebral și obezitate. Vei avea nevoie de cel puțin 2 porții pe zi pentru a-ți proteja sănătatea.

 
3. Vei trăi mai mult

Cercetătorii de la Harvard au descoperit o legătură directă între o dietă bogată în cereale integrale și un risc redus de deces. Meniul celor 100.0000 de participanți a fost studiat cu atenție și s-a ajuns la concluzia că pâinea din făină integrală reduce riscul de deces ca urmare a bolilor cardiace cu 9% și pe cel cauzat de alte afecțiuni cu 5%.

 
4. Vei fi mai bine dispus

Te simți trist, apatic sau abătut? Savurează un sandviș delicios și problemele nu vor mai părea atât de complicate. Carbohidrații complecși cresc nivelul de serotonină, neurotransmițătorul care controlează starea de dispoziție și reduce poftele alimentare pentru alimentele hipercalorice.
Vei diminua stresul și anxietatea, iar în paralel vei rezista mai bine în fața deliciilor care îți pot pune în pericol silueta.

 
5. Vei slăbi mai rapid

Pâinea din făină integrală conține multe fibre, care vor facilita eliminarea kilogramelor în plus. Fibrele ocupă mai mult volum în stomac, ceea ce înseamnă că vei mânca mai puțin și vei diminua numărul de calorii de la fiecare masă principală sau gustare. De asemenea, carbohidrații complecși sunt digerați mai lent și nu vei avea probleme cu apetitul excesiv cel puțin câteva ore după ce iei masa. Fibrele previn și fluctuațiile glicemiei, care te pot face să te simți epuizat și să te îndrepți spre dulciuri pentru a obține puțină energie.

 
6. Vei preveni constipația

Fibrele din componența pâinii din făină integrală dau un impuls util digestiei și asigură eliminarea toxinelor într-un interval ideal. În aceste condiții 2-3 porții de pâine în fiecare zi sunt o soluție simplă pentru a evita constipația, crampele sau durerile abdominale.

 
7. Vei avea o piele curată și un păr mai frumos

Cine și-ar fi închipuit că pâinea este și secretul frumuseții? Este adevărat, pâinea din făină integrală este o sursă utilă de proteine și conține vitaminele din complexul B. Acest mix nutritiv va întârzia apariția semnelor de îmbătrânire la nivelul tenului și va crește volumul și rezistența părului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod